Over inpakken

Over inpakken_boekcover

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.

Bij het onderwerp ‘inpakken van voedsel’ denk je al snel aan het verpakken van eten om het te bewaren, te rantsoeneren of te vervoeren. Echter, het ‘oerinpakken’ door onze voorvaderen gebeurde met een andere reden: om het voedsel te garen in vuur en aarde en zo de aroma’s en de smaak het beste te behouden.

Naast talloze recepten, zoals zeebaars in zoutkorst en parelhoen in blauwaderkool, bevat dit boek talloze tips, technieken en how-to’s voor het maken van een leemkorst, het bouwen van een hooikist en het graven van een grondoven. Met een goede leverancier, zoals visspecialist of slager, en een gewone oven kan iedereen de recepten uit dit kook- en doeboek uitvoeren.

Over inpakken van Meneer Wateetons en René Zanderink is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Dossiers
Lees ook
Lekker lokaal - Laura de Grave

Lekker lokaal - Laura de Grave

Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, want ze zijn supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen.

De hele vis - het kookboek

De hele vis - het kookboek

In ‘De hele vis – het kookboek’ benadert Sydney’s meest innovatieve chef-kok Josh Niland op een heel nieuwe manier alle aspecten van het bereiden van visgerechten. Of het nu gaat om het vinden van de juiste vis, het fileren, rijpen of zouten, alles wordt opnieuw onder de loep genomen en uitgelegd.

Beet! van Jacques Hermus

Beet! van Jacques Hermus

Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien. Beet! voert de lezer langs de mooiste...