Overname Intertaste door Koninklijke Euroma

Euroma Intertaste

De internationale kruiden- en specerijenproducent Koninklijke Euroma neemt alle aandelen van Intertaste over. Met de overname versterkt Euroma de marktpositie en het past binnen de ambitie van Euroma om door acquisities en autonome groei uit te groeien tot dé toonaangevende smaakmaker op de markt van kruiden en specerijen. Euroma heeft de overname recent gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is in afwachting van haar toestemming.

Strategische overname

Algemeen directeur Robert Hoogstra van Euroma noemt het ‘een echt strategische overname.’ Hoogstra: "De positionering en marktbenadering van beide bedrijven liggen heel dicht tegen elkaar aan, terwijl we grotendeels een complementair klantenbestand hebben. Samen zijn de bedrijven sterker dan de som der delen. De krachtenbundeling zal zich vertalen in toonaangevende, innovatieve concepten, vernieuwende smaken en een nog betere, snellere en betrouwbare realisatie."

Ook de algemeen directeur van Intertaste Maarten Baardse is verheugd met deze transactie en het feit dat Intertaste in Nederlandse handen blijft. "De combinatie van Euroma en Intertaste levert een sterk bedrijf op en biedt zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten enorm veel kansen voor de toekomst."

Klantgericht

Zowel Euroma als Intertaste opereren klantgericht en zijn belangrijke leveranciers aan toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie. De combinatie van Euroma en Intertaste realiseert met circa 500 medewerkers een omzet van 220 miljoen Euro. "We zien gezamenlijke groeimogelijkheden (...) Dankzij de bundeling van kennis is de nieuwe organisatie nog beter in staat haar klanten te bedienen." stelt Hoogstra vast.

De realisatie van een nieuwe fabriek in Zwolle stelt de nieuwe organisatie in staat om trends en inzichten te vertalen naar concrete concepten. Het bijbehorende, moderne innovatiecentrum faciliteert bovendien de continue ontwikkeling van innovatieve producten en smaken. De state-of-the-art geautomatiseerde fabriek wordt in 2019 betrokken.