Nieuws

  • Hygiënecontrole bij hergebruik kratten onder de maat

    Meer dan de helft van de bedrijven doet geen hygiënecontrole na het reinigen van voedsel- en warenkratten. Dat blijkt uit een enquête van Uw Business Online onder verschillende bedrijven in de foodbranche. Het gevaar van kruisbesmetting ligt op de loer. Uw Business Online voerde het… Lees verder →

  • Luchthavenpolder

    Een nationaal vliegveld; enkelen hebben de mond vol over een luchthaven in de Noordzee, anderen zijn van mening dat vliegveld Lelystad een grotere kans moet krijgen. Een compleet ‘out of the box’ gedachte kwam onlangs in het nieuws: stop met het vliegen binnen Europa. Dat… Lees verder →

  • Wetgeving

    Wijziging Wet Werk en Zekerheid

    In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. In deze wet is onder meer bepaald dat werknemers bij een ontslag in veel gevallen aanspraak kunnen maken op een transitievergoeding. Lees verder →

  • Financieel

    Fair share

    Mede onder invloed van de financiële crisis is een negatieve publieke opinie ontstaan over constructies waarbij grote bedrijven verschillen in nationale fiscale wetgeving gebruikten om zo min mogelijk belasting te betalen. Lees verder →

  • Slechts vier elementen nodig

    “Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt.” Aldus Michael Pollen in het voorwoord van Zout, vet, zuur, hitte van Samin Nosrat. Haar boek draait om de vier elementen waarmee je… Lees verder →