Nieuws

  • Goed Eten Festival

    Plus en 24Kitchen organiseren Goed Eten Festival

    Supermarktketen Plus en 24Kitchen organiseren samen het Goed Eten Festival. Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 proeven bezoekers in de Limburgse natuur eten en drinken dat met Goed Eten-producten van Plus in foodtrucks wordt bereid. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen met de kookcolleges van 24Kitchen-chefs. Ook… Lees verder →

  • Een plaag moet je eten, bijvoorbeeld kwallen

    Het aantal kwallen in de Middellandse Zee is de laatste 13 jaar met 400 procent gestegen en vormt een bedreiging voor het andere zeeleven. Om daar iets aan te doen, zou de mens de stekende weekdieren moeten gaan eten, zegt de Italiaanse zeebioloog Silvio Greco tegen de BBC.… Lees verder →

  • garnalen

    Garnalenvissers gezocht voor onderzoek

    Wageningen Marine Research (WMR) is op zoek naar Nederlandse garnalenvissers die mee willen werken aan het selectiviteitsonderzoek met de garnalenpuls. De centrale onderzoeksvraag is: wat is de selectiviteitswinst van de garnalenpuls en hoe kan dat worden vastgesteld? Voor het beheer van de garnalenvisserij zijn de resultaten… Lees verder →

  • kweekzalm

    Viskweek in oceaan maakt visvangst overbodig

    Als we het volume aan vis dat we jaarlijks vangen voortaan op zee kweken, dan zou dat minder dan 0,015% van het totale oceaanoppervlak in beslag nemen. Door Cécile Janssen – Foodlog Dat berekenden Amerikaanse onderzoekers die het wereldwijde potentieel voor mariene aquacultuur – viskweek… Lees verder →

  • Expositie visserij Spakenburg

    Expositie visserij in Spakenburg op billboards

    Onder grote belangstelling is gisteren, 15 augustus, de openlucht-expositie ‘De Kracht van Spakenburg’ geopend. De  reeks van 18 enorme billboards met 36 foto’s staat opgesteld langs het Kleine Zeetje (locatie Westdijk). Ze brengen verleden en heden van de Spakenburgse gemeenschap in beeld. De foto-expositie is een initiatief… Lees verder →

  • Schaaps vishandel

    Schaap’s Vishandel viert 80-jarig jubileum

    Schaap’s Vishandel uit Leiden bestaat op 1 januari 2018 80 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wil de viswinkel een boek maken over de geschiedenis. Hiervoor is Schaap’s Vishandel op zoek naar foto’s en verhalen over de viswinkel. De viswinkel plaatste hiervoor een oproep op… Lees verder →

  • Vissersplaatsen vieren de visserij

    Veel vissersplaatsen organiseren jaarlijks evenementen waarbij de visserij centraal staat. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen voor de komende twee weken op een rijtje. Mosseldag Yerseke… Lees verder →

  • Na kweekvlees ook kweekvis

    De Californische biotech startup Finless Food wil vis kweken uit cellen van vis, schrijft PSFK. Op die manier hoopt het bedrijf iets te kunnen doen tegen overbevissing. Het procedé van de ‘labvis’ is vergelijkbaar met dat van kweekvlees. Cellen van de bij consumenten populaire, dus commercieel interessante, blauwvintonijn groeien… Lees verder →

  • Visboer in clinch met gemeente in Hoeksche Waard

    Visboer Jeroen Goossen ligt in de clinch met de gemeente Binnenmaas. Die wil hem geen permanente vergunning geven voor zijn kraam in Heinenoord, een dorp in de Hoeksche Waard onder de rook van Rotterdam. De hele zomer staat Jeroen Goossen met zijn haringkar voor het… Lees verder →

  • Eerste gen-tech zalm populair in Canada

    Canada is het eerste land ter wereld waar in de supermarkt gen-tech zalm wordt verkocht. Dat meldt dagblad Trouw. De verkoop is niet zonder succes. In de eerste vijf maanden is zo’n vijf ton van de genetisch gemodificeerde zalm verkocht. De eerste verkoopcijfers zijn bekendgemaakt… Lees verder →