Nieuws

  • Vissersbond weekjournaal vrijdag 25 maart 2011 (week 4)

    Uitputting 24-3-2011, Schol: 27%, tong 17%, kabeljauw 24%, wijting 28% rog 60% Grote ontzetting over boete NMa Vanuit de krant (NRC Handelsblad 19.3.2011) hebben wij moeten vernemen dat de rechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven de NMa in het gelijk heeft gesteld… Lees verder →

  • Hoge boete voor garnalenvisserij

    De garnalenvisserij kan in financiële problemen komen nu de NMa de branche een boete heeft opgelegd van in totaal 4,4 miljoen euro. De boete is definitief vastgesteld door het College van beroep voor het bedrijfsleven na jarenlange beroepsprocedures. Twee grote garnalenpelbedrijven, Klaas Puul uit Volendam… Lees verder →

  • EVC bij Barend Baarssen

    Visspecialist Barend Baarssen uit Nijmegen werd onlangs beoordeeld op zijn kennis en vaardigheden. Dit gebeurde in zijn eigen zaak, door twee docenten van SVO, als onderdeel van een EVC traject. EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Op basis van deze beoordeling kan Baarssen het… Lees verder →

  • Vis deed het goed in 2010

    De consumptie van vis binnenshuis is in 2010 licht gestegen, zo bleek tijdens de presentatie van de consumptiecijfers vis, schaal- en schelpdieren door onderzoeksbureau GfK, afgelopen dinsdag in Den Haag. Het gaat bij deze cijfers alleen om het thuisverbruik. De Nederlandse consument heeft het afgelopen… Lees verder →

  • Vissersbond weekjournaal vrijdag 11 maart 2011 (week 2)

    Uitputting: Schol: 24%, tong 15%, kabeljauw 22%, wijting 25% Vangstverbod vervuilde aal Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft de wateren gemarkeerd waar een vangstverbod gaat gelden voor paling en wolhandkrab omdat de wateren sterk zijn vervuild met dioxine. Dit schrijft hij… Lees verder →

  • Europese norm in de maak voor traceerbaarheid vis

    Op vrijdag 8 april vindt in Brussel de startbijeenkomst plaats voor de workshop FishBizz. Diverse Europese partijen willen de traceerbaarheidsmethoden van vis normaliseren. Hiermee kan het MKB in deze keten op een kosteneffectieve manier traceerbaarheidsstandaarden implementeren, zodat het MKB kan voldoen aan internationale en Europese… Lees verder →

  • Fishes Kookboek wint award

    Bart van Olphen en Tom Kime hebben op donderdag 3 maart tijdens de Gourmand World Cookbook Award in Parijs de eerste prijs binnengesleept voor het Fishes Kookboek in de categorie ‘Best Sustainable Food Book in the World’. Het boek, uitgegeven door Fontaine Uitgevers in samenwerking… Lees verder →

  • Online handelsplatform Allfoodplaza gelanceerd

    Eind februari is Allfoodplaza.nl gelanceerd. Op dit online handelsplatform worden producten uit de foodsector aangeboden. Het vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de reguliere afzetkanalen. Ondernemers en grootverbruikers vinden op Allfoodplaza.nl honderden partijen levensmiddelen, waaronder ook vis, kruiden en sauzen. De goederen zijn afkomstig uit… Lees verder →

  • Culemborgse vishandel bestaat 10 jaar

    Vishandel Dolfijn aan de Prijssestraat in Culemborg heeft begin maart zijn 10-jarig jubileum gevierd. Eigenlijk was het officiële jubileum half januari, maar eigenaar Nordim Aatem vond de tijd zo vlak na de feestdagen niet geschikt voor een feestje. Nu was de tijd beter om de… Lees verder →