Nieuws

  • Heiploeg kiest voor SAP-applicatie

    De Heiploeg Group, Europa’s grootste leverancier van garnalen, gaat zijn bedrijfsprocessen integreren en stroomlijnen met de FAST-food template van Delaware Consulting. FAST-food is een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One. Met FAST-food gaat Heiploeg de verschillende processen op verschillende locaties naadloos op elkaar… Lees verder →

  • Lamsorenperceel op vakbeurs Agri en Aqua

    Op de vakbeurs Agri en Aqua, die op 1 en 2 februari 2012 wordt gehouden in de Zeelandhallen te Goes, komt ook een veldje lamsoren te staan. ‘En ik denk aan het inhuren van een topkok’, zegt Ben Flore van adviesbureau Florad op de startbijeenkomst… Lees verder →

  • Vistaria Schaap in Almelo vernieuwd

    Vistaria Schaap aan de Ootmarsumsestraat 296 in Almelo is helemaal vernieuwd. Er zijn nieuwe bakpannen geïnstalleerd, die over de nieuwste technieken beschikken. Ook zijn er grotere frietovens geplaatst. De winkel was met zijn bestaande vismenu’s uit zijn jasje gegroeid. In de winkel zijn nu meer… Lees verder →

  • Passie voor vis bij Jaap Waasdorp

    1

    Ambulante handelaar Jaap Waasdorp uit Haarlem geeft zijn passie voor vis sinds kort door aan zijn klanten via workshops. Samen met zijn vrouw Ella, dochter Bianca en medewerkers Dick ten Boekel en Cor, presenteert hij een avondvullend programma waarin vis centraal staat. De deelnemers krijgen… Lees verder →

  • Paling snel en pijnloos doden

    1

    Paling kan nu diervriendelijk worden gedood. Op 16 februari is in Enkhuizen de eerste diervriendelijke verwerkingsmachine in gebruik genomen. Met de nieuwe machine treedt bewusteloosheid van de paling binnen een seconde in. De Stichting duurzame palingsector Nederland (DUPAN) verwacht dat paling in heel Nederland binnen… Lees verder →

  • Makreel terug op het bord

    Makreel staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Dat blijkt niet alleen uit recente consumptiecijfers, maar ook uit reacties van de horeca, zo bleek onlangs tijdens een perspresentatie over makreel. Mede dankzij geïnspireerde chefs is de traditionele makreel weer hip aan het worden. De… Lees verder →

  • Van rotte vis tot biogas

    Vishandelaar Arie van de Groep en Zonen bv uit Spakenburg haalt vanaf 7 februari gas uit visafval en gevulde koeken over de datum. De handelaar heeft een biogasinstallatie aangeschaft en die is feestelijk in gebruik genomen. Het is waarschijnlijk het eerste project waarbij etenswaren worden… Lees verder →