Pauline Krikke ontvangt kookboek Noordzeevis

Noordzeevis kookboek (30)-kl

Het eerste exemplaar van het kookboek Noordzeevis uit Scheveningen is overhandigd aan burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. De presentatie vond plaats in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag, waar in het kader van Feest aan Zee ter gelegenheid van Scheveningen 200 jaar badplaats, het watersprookje Ondine wordt uitgevoerd. De voorstellingen vinden plaats tot en met 7 juli.

Kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

Het kookboek bevat 20 Noordzeevissen, gefotografeerd met 20 prominenten uit Den Haag en Scheveningen van allerlei pluimage: jong en oud, visser en ondernemer, man en vrouw. Allemaal hebben ze iets met vis en de visbranche te maken en vertellen daarover in het boek. Onder hen cabaretier Sjaak Bral, Agnes Leewis van het Visbureau en voormalig wethouder Karsten Klein. Naast de prachtige fotografie wordt uitleg gegeven over de verschillende Noordzeevissen en vangsttechnieken en natuurlijk is er een (eenvoudig) recept met de vis. Deze zijn ook te vinden op de website visrecepten.nl van het Nederlands Visbureau.

Pauline Krikke bracht de aanwezigen even in verwarring door te zeggen dat ze nooit kookt, maar gaf wel degelijk aan van vis te houden. Maar haar man kookt, dus die zal de recepten uit het kookboek zeker gaan bereiden. Verder is Krikke bij Vlaggetjesdag geweest en had daar heerlijke vette haring gegeten.

Het kookboek is gemaakt door Suzanne van der Pijll, bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, en Noreen ter Beke en de fotografie is van Ingmar Timmer. Willem M. den Heijer heeft zijn oog laten gaan over de visserijgerelateerde teksten en maakte simeple maar duidelijke contourtekeningen van de verschillende vangsttechnieken.

Foto-expositie

Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek. De fotografie uit het boek is tot en met 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg en zal in de maanden augustus en september te zien zijn op de boulevard van Scheveningen.

Lees ook
De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Visgilde Kees Sloot

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Visgilde Kees Sloot

Visgilde Kees Sloot uit Rotterdam ontving vrijdag 22 oktober de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Hij kreeg deze vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. “Vis uit de Noordzee, dat is gewoon top. We mogen er echt trots op zijn dat we de rijke Noordzee als achtertuin hebben”, aldus...

Vishandel Ed Toet & Zn. krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel Ed Toet & Zn. krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Scheveningse vishandel Ed Toet & Zn. heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ontvangen. Voorzitter Matthijs den Heijer overhandigde deze aan Ed Toet vanwege zijn passie voor vis uit de Noordzee en zijn drive om meer bekendheid aan lokaal gevangen vis te geven.