Pauline Krikke ontvangt kookboek Noordzeevis

Noordzeevis kookboek (30)-kl

Het eerste exemplaar van het kookboek Noordzeevis uit Scheveningen is overhandigd aan burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. De presentatie vond plaats in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag, waar in het kader van Feest aan Zee ter gelegenheid van Scheveningen 200 jaar badplaats, het watersprookje Ondine wordt uitgevoerd. De voorstellingen vinden plaats tot en met 7 juli.

Kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

Het kookboek bevat 20 Noordzeevissen, gefotografeerd met 20 prominenten uit Den Haag en Scheveningen van allerlei pluimage: jong en oud, visser en ondernemer, man en vrouw. Allemaal hebben ze iets met vis en de visbranche te maken en vertellen daarover in het boek. Onder hen cabaretier Sjaak Bral, Agnes Leewis van het Visbureau en voormalig wethouder Karsten Klein. Naast de prachtige fotografie wordt uitleg gegeven over de verschillende Noordzeevissen en vangsttechnieken en natuurlijk is er een (eenvoudig) recept met de vis. Deze zijn ook te vinden op de website visrecepten.nl van het Nederlands Visbureau.

Pauline Krikke bracht de aanwezigen even in verwarring door te zeggen dat ze nooit kookt, maar gaf wel degelijk aan van vis te houden. Maar haar man kookt, dus die zal de recepten uit het kookboek zeker gaan bereiden. Verder is Krikke bij Vlaggetjesdag geweest en had daar heerlijke vette haring gegeten.

Het kookboek is gemaakt door Suzanne van der Pijll, bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, en Noreen ter Beke en de fotografie is van Ingmar Timmer. Willem M. den Heijer heeft zijn oog laten gaan over de visserijgerelateerde teksten en maakte simeple maar duidelijke contourtekeningen van de verschillende vangsttechnieken.

Foto-expositie

Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek. De fotografie uit het boek is tot en met 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg en zal in de maanden augustus en september te zien zijn op de boulevard van Scheveningen.

Lees ook
Onderzoek naar beter verdienen met vis uit eigen zee

Onderzoek naar beter verdienen met vis uit eigen zee

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen start samen met Wageningen University & Research een onderzoek naar kansen voor ondernemers met vis uit de Noordzee. Zij roepen visspeciaalzaken, horeca- ondernemers en groothandels uit Den Haag en Scheveningen op om deel te nemen aan het onderzoek.

Katwijkse vishandel promoot Noordzeevis

Katwijkse vishandel promoot Noordzeevis

Haring speelt een hoofdrol bij de Katwijkse vishandel M. Hartevelt & Zn van Willem Hartevelt. Daarnaast gaan Noordzeevis, maaltijden, soepen en broodjes vis veelvuldig over de toonbank van de ambulante handelaar die al meer dan 42 jaar een standplaats heeft pal voor het centraal station van Leiden. Forensen pakken regelmatig onderweg een visje mee.

Vishandel J. Knoester ontvangt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel J. Knoester ontvangt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel Knoester uit Zoetermeer heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen. Deze ontving eigenaar Rick Knoester uit handen van voorzitter Matthijs Den Heijer voor het met passie aanbieden en bekender maken van vis uit eigen zee.