Pauline Krikke ontvangt kookboek Noordzeevis

Noordzeevis kookboek (30)-kl

Het eerste exemplaar van het kookboek Noordzeevis uit Scheveningen is overhandigd aan burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. De presentatie vond plaats in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag, waar in het kader van Feest aan Zee ter gelegenheid van Scheveningen 200 jaar badplaats, het watersprookje Ondine wordt uitgevoerd. De voorstellingen vinden plaats tot en met 7 juli.

Kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

Het kookboek bevat 20 Noordzeevissen, gefotografeerd met 20 prominenten uit Den Haag en Scheveningen van allerlei pluimage: jong en oud, visser en ondernemer, man en vrouw. Allemaal hebben ze iets met vis en de visbranche te maken en vertellen daarover in het boek. Onder hen cabaretier Sjaak Bral, Agnes Leewis van het Visbureau en voormalig wethouder Karsten Klein. Naast de prachtige fotografie wordt uitleg gegeven over de verschillende Noordzeevissen en vangsttechnieken en natuurlijk is er een (eenvoudig) recept met de vis. Deze zijn ook te vinden op de website visrecepten.nl van het Nederlands Visbureau.

Pauline Krikke bracht de aanwezigen even in verwarring door te zeggen dat ze nooit kookt, maar gaf wel degelijk aan van vis te houden. Maar haar man kookt, dus die zal de recepten uit het kookboek zeker gaan bereiden. Verder is Krikke bij Vlaggetjesdag geweest en had daar heerlijke vette haring gegeten.

Het kookboek is gemaakt door Suzanne van der Pijll, bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, en Noreen ter Beke en de fotografie is van Ingmar Timmer. Willem M. den Heijer heeft zijn oog laten gaan over de visserijgerelateerde teksten en maakte simeple maar duidelijke contourtekeningen van de verschillende vangsttechnieken.

Foto-expositie

Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek. De fotografie uit het boek is tot en met 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg en zal in de maanden augustus en september te zien zijn op de boulevard van Scheveningen.

Lees ook
Haagse horeca wil meer Noordzeevis uit Scheveningen op menukaart

Haagse horeca wil meer Noordzeevis uit Scheveningen op menukaart

Haagse horecaondernemers willen Noordzeevis een prominente plek op de menukaart geven. Zo kunnen gasten - zodra de horeca weer open mag - kennis maken met bijzondere en lekkere vissoorten. Koken met Noordzeevis biedt naast de vele culinaire mogelijkheden ook aantrekkelijke verkoopmarges.

Biohuts in de Scheveningse haven

Biohuts in de Scheveningse haven

In de Scheveningse haven lieten op 23 februari havenmeester Cees Duvekot en Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, samen de eerste Biohut te water. Biohuts zijn ecologische kooien, die onder de drijvende steigers hangen en zijn bedoeld als schuilplaats voor hele kleine visjes.

Verkoop Noordzeevis aantrekkelijk voor horeca

Verkoop Noordzeevis aantrekkelijk voor horeca

Het vierde webinar van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vond maandag 18 januari plaats. Op het programma stond onder andere een korte terugblik op 2020 en een vooruitblik op 2021. Daarnaast nam de Haagse burgemeester Jan van Zanen het nieuwe kookboek van de stichting virtueel in ontvangst.