Peter Tol helpt mee aan toekomst voor vis

voor samenvatting bericht peter tol viswinkel

Viswinkel Peter Tol is een van de acht viswinkels in Nederland die het keurmerk MSC/ASC mogen dragen. In zijn winkel verkoopt hij uitsluitend duurzaam gevangen vis.

Als je naar de prijzen kijkt, is MSC-vis niet perse duurder dan reguliere vis. Tol verkoopt de vis niet om de omzet op te voeren. De belangrijkste reden voor hem om vis te verkopen met het MSC certificaat is de toekomst. “Ik ben een groot voorstander van het idee dat ons nageslacht ook nog vis kan eten. Daarom is het erg belangrijk dat de zeeën niet worden leeggevist. Zelf ben ik al heel lang bezig met duurzaamheid. Ik gebruik bijvoorbeeld al heel lang geen plastic tassen meer.”, aldus Tol.

Prijzenwinnaar

De klanten uit Zeeburg, waar de winkel gevestigd is, zijn erg bewust bezig met hun eten. “Dat werkt in ons voordeel: men komt hier graag voor vis met een goed verhaal. Klanten waarderen het zeker; we worden er geregeld positief op aangesproken.” Bijvoorbeeld wanneer de schol kuit schiet, moet je deze vis met rust laten, vindt Tol. “Ze kunnen dan heus vis krijgen, maar die is gevangen in de goede periode en ingevroren. De klant accepteert dat.” Tol werd beloond met zijn winkel; hij won het RTL4-programma Mijn Zaak is de Beste en hij werd kampioen bij de Nationale Haringpartij.

Nieuw jasje

Twee jaar geleden is de zaak compleet vernieuwd. “Het interieur was verouderd”, geeft Tol als reden. Hoewel klanten nog steeds veel complimenten gaven over de traditioneel ingerichte viswinkel, was de ondernemer toe aan iets nieuws. Er ontstonden door de verbouwing onder andere zitplaatsen, waardoor Tol het assortiment uitbreidde met een lunchmenu en pasta-gerechten. De zaak is nu rijkelijk gevuld, maar goed in balans.

Meer weten? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 9 – 2018. Nog geen abonnee? Bestel hier twee proefnummers.

Dossiers
Lees ook
Wet arbeidsmarkt in ­balans: dit zijn de gevolgen

Wet arbeidsmarkt in ­balans: dit zijn de gevolgen

Sinds 1 januari zijn de regels rond arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo betalen werkgevers sinds 1 januari een lagere WW-premie voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten...

Nederlands Visbureau start winkelactie

Nederlands Visbureau start winkelactie

Het Nederlands Visbureau start een winkelactie onder de noemer 'Zorg een beetje voor elkaar: neem een visje voor een ander mee'. In deze actie komt het eten van een gezond visje samen met de huidige crisismaatregelen. Met deze actie geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van Mark Rutte om een beetje voor elkaar te zorgen.

Visprijzen onder druk door coronavirus

Visprijzen onder druk door coronavirus

De maatregelen tegen het coronavirus , zijn voelbaar in alle vezels van de maatschappij. Visserij en vishandel zijn geraakt door de malaise die is ontstaan. Door terugloop van de export en de vraag van ambulante marktverkopers, staan de prijzen onder druk. Zo leert een rondgang langs Scheveningse bedrijven.