Podcast over uitdagingen visserij

Visserij Noordzee_Paul Einerhand via Unsplash

foto: Paul Einerhand via Unsplash

Onlangs verscheen op het Rabo Food & Agri NL kanaal op Spotify de podcast 'Vissen we voor of achter het net?'. Leden van het Expertiseteam Visserij van de Rabobank gaan in op de ontwikkelingen en uitdagingen in de visserij.

De visserij ziet veel uitdagingen op zich af komen. De podcast gaat in op vier actuele thema's in visserij, namelijk de windmolenparken op de Noordzee, het verbod op de pulsvisserij, de Brexit en de coronagevolgen voor de visconsumptie. Gea Bakker en Koen Klaassen, beiden lid van het Expertiseteam Visserij van de Rabobank, geven hun kijk op deze thema’s.

Beluister de podcast op Spotify.

 

Dossiers
Lees ook
De Noordzee

De Noordzee

In het voorjaar kopte mijn krant dat er in 80 dagen al 3000 containers overboord waren geslagen. Dit was gebeurd in de voorjaarsstormen op de grote oceaan. Hebben we dan helemaal niets geleerd van de ramp boven de Waddeneilanden met MSC Zoe? Vissers zijn hiervan nog steeds afval aan het ruimen. De rest van de schade heeft de verzekeraar afgekocht.

EU en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over verdeling visvangst

EU en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over verdeling visvangst

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de visvangst. Wat het akkoord precies voor de Nederlandse vissers betekent is nog niet bekend. Dat meldden verschillende media.

Tentoonstelling 'Ongepolijst' toont IJmuidense visserijwereld

Tentoonstelling 'Ongepolijst' toont IJmuidense visserijwereld

Op 5 juni mag het IJmuider Zee en Havenmuseum de deuren weer openen. Dan start ook de expositie 'Ongepolijst' van Ymkje Veenstra. Deze tentoonstelling bestaat uit een serie foto's die de IJmuidense visserijwereld laten zien.