Prachtige gift Alex Koelewijn voor ziekenhuis

ALex Koelweijn doneert aan ziekenhuis

Op dinsdag 10 september werd onder grote belangstelling het nieuwe pand van Spakenburg Paling B.V. aan de Haringweg in Spakenburg  geopend. Henny en Alex (Paling) Koelewijn hadden hun relaties gevraagd in plaats van cadeaus een donatie te doen voor het Alexander Monro Borstziekenhuis in Bilthoven. Uiteindelijk werd een bedrag van € 11.366,-- gedoneerd.

“Niet alleen het grote aantal aanwezige relaties tijdens ons openingsfeest was overweldigend.” Tijdens het openingsfeest werd Alex door burgemeester van de Groep van de gemeente Bunschoten tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau verheven. Collega palingroker Dries van den Berg uit Harderwijk verraste Alex met de Gouden Paling, een uitzonderlijk eerbetoon namens de palingsector. “Alles bij elkaar een prachtige dag en een mooi openingsfeest. Naast een groot aantal persoonlijke cadeaus kwamen er tot na de opening donaties voor het goede doel binnen. Het totaalbedrag overtrof onze hoogste verwachtingen. In het bijzonder bedanken wij onze relaties die dit prachtige bedrag met elkaar hebben gedoneerd.” aldus Alex. Op dinsdag 5 november nam Marjolein de Jong namens het Alexander Monro Ziekenhuis de cheque in ontvangst. 

Alexander Monro Ziekenhuis:

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Het ziekenhuis werkt intensief samen met academische ziekenhuizen op het gebied van academische medische zorg, wetenschap en innovatie. Alexander Monro heeft de hoogste patiëntwaardering van Nederland.

Dossiers