Princes lanceert 'Verruim je blik'-campagne

princes_verruim je blik

Princes start een nieuwe campagne met de titel 'Verruim je blik'. Deze campagne moet het merk herpositioneren en een nieuwe verpakkingslijn introduceren. Princes wil met de herpositionering een statement binnen de categorie maken en het beeld rondom vis in blik verbeteren.

Samen met haar retailpartners wil Princes de categorie visconserven gezond verder laten groeien. Dit leidde tot een nieuwe strategie voor het merk. Hanneke van den Bosch, Senior (Trade) Marketing Manager Princes NL: “Het was tijd om het merk te verfrissen en van een eigentijdse identiteit te voorzien. We zijn een bekend en geliefd merk, maar onze klanten hadden onvoldoende een beeld waar wij voor staan. Met een nieuwe, frisse verpakkingslijn, tv-campagne, nieuwe social mediakanalen en website richten we ons veel meer op onze klanten.”

De afgelopen jaren werkt Princes ook aan het verbeteren van een verantwoorde visvangst. Eerder dit jaar toonde het jaarlijkse ‘Stand in het Schap’ onderzoek van de Marine Stewardship Council (MSC) al dat Princes in Nederland het breedste assortiment vis in blik met het MSC-keurmerk levert. “Princes is al jaren actief op gebied van transparante en verantwoorde visvangst. Het aanbod MSC-gecertificeerde vis in blik dat wij leveren groeit dan ook gestaag. ‘Verruim je blik’ is daarmee niet alleen in het leven geroepen om de doelgroep aan te sporen om vrijer te denken als het gaat om eten van vis uit blik, maar het zegt ook iets over Princes”, zegt Van den Bosch.

Edelman Amsterdam ontwikkelde voor Princes een geïntegreerde merkcampagne waarin de nieuwe positionering en verpakking stevig worden neergezet. “De campagne ‘Verruim je blik’ is echt hét product geweest van onze geïntegreerde werkwijze, waarbij verschillende bekwaamheden zoals: onderzoek, strategie, creative, digital en productie bij elkaar zijn gekomen. Ik ben trots op het feit dat we van eerste ruwe concept tot post-productie alle campagnematerialen, inclusief TVC, advertenties, POS, zelf hebben ontwikkeld. Dat is echt iets waar we als bureau trots op mogen zijn, allemaal dankzij een klant die ons vertrouwt,” aldus Seema Sharma, creatief directeur bij Edelman.

“We werken al jaren met Princes en hebben inmiddels een relatie opgebouwd die zorgt dat we de groei die we intern meemaken, direct kunnen toepassen op kansrijke projecten als deze. Het is daarnaast extra interessant dat we niet alleen aan de voorkant van het merk hebben gewerkt, maar ook aan de achterkant zorgen voor een krachtige reputatie – dit soort campagnes, waarbij vertrouwen ontzettend belangrijk is, past gewoon bij ons DNA.”

De campagne gaat officieel deze week live. Verwacht een moderne verpakking, relevante innovaties en een mediacampagne die speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld is. Princes is overtuigd met de nieuwe positionering meer vis in blik fans te generen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Dit wil je weten over (hors)makreel

Dit wil je weten over (hors)makreel

Gestoomde (warmgerookte) makreel staat in de top tien van meest gegeten vissoorten in ons land. Met de op 1 oktober gelanceerde campagne ‘Makreel Vetgoed’ van het Nederlands Visbureau komt deze vis extra in de spotlights te staan. In de slipstream is er aandacht voor horsmakreel. Geen familie, maar wel een delicate vis met culinaire uitdagingen. Dit...

Campagne zet makreel en horsmakreel in de spotlights

Campagne zet makreel en horsmakreel in de spotlights

Het Nederlands Visbureau start 1 oktober 2021 de landelijke promotiecampagne voor makreel en horsmakreel onder de naam ‘Makreel, Vetgoed!’. Doel is om consumenten te laten kennismaken met deze veelzijdige vissen en haar culinaire mogelijkheden. “Deze vis is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond, betaalbaar en duurzaam en daarmee een ‘vetgoede’...

Visconservenmerk Princes steunt Plastic Bank

Visconservenmerk Princes steunt Plastic Bank

Princes laat weten de Plastic Bank te steunen bij het verwijderen van plastic uit kustgebieden om oceaanvervuiling te voorkomen. Een verbreding van de duurzame activiteiten, aldus het visconservenmerk.