Foto: Pxhere

De zesde internationale schelpdierconferentie vindt plaats op 16 en 17 januari 2020 op het Deltapark Neeltje Jans. De organisatie maakte onlangs het programma bekend. Dit bestaat onder andere uit lezingen, uitreiking duurzaamheid awards en een handelsbeurs.

Mensen uit de schelpdiersector (kweek, verwerking en handel), beleidsmakers, adviseurs, onderzoekers, ngo’s en andere belanghebbenden komen samen op de internationale schelpdierconferentie. Op het programma staan lezingen, discussies, pitches, poster presentaties en een handelsbeurs. Daarnaast worden er duurzaamheid awards uitgereikt aan de meest duurzaam / innovatief werkende kweek- en handelsbedrijven en toeleveranciers. Er zijn simultaan vertalingen voorzien Nederlands – Engels vv.

Er zijn zesentwintig presentaties van sprekers uit zeven Europese landen. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, gericht op kansen voor de schelpdiersector en innovaties in de kweek. Op donderdagochtend wordt ingegaan op de circulaire economie en hoe schelpdierkweek hieraan bijdraagt, op de rol van schelpdieren in de stikstof kringloop, en wat schelpdierkweek betekent voor water, kust en natuurbeheer. Op donderdagmiddag komt de afzet en de rol van de consument aan bod en wordt ingegaan op de mogelijke gevolgen van de Brexit voor de schelpdierhandel. Op vrijdagochtend staan innovaties in de mossel- en oesterkweek centraal en op vrijdagmiddag komen mogelijkheden en beperkingen van kweek op zee aan de orde.

De handelsbeurs van bedrijven en instellingen is groter dan tijdens de vorige conferenties. Er staan eenentwintig stands van bedrijven uit tien landen. Bezoekers vinden hier nieuwe technieken op het gebied van kweek, verwerking, scheepsbouw, broedhuizen, materialen en kwaliteitsborging.

Het volledige programma en het overzicht van de deelnemers aan de beurs is te vinden op de website. Hier staat ook verdere informatie over beurs, programma, aanmelding, registratie en locatie.

Altijd op de hoogte blijven?