Promotie Noordzeevis uit IJmuiden

Noordzeevis uit IJmuiden

De IJmuidense vissector heeft de afgelopen maanden overlegd hoe de in IJmuiden aangelande verse vis gepromoot kan worden. Het resultaat is de Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden. Deze stichting gaat zich samen met plaatselijke ambassadeurs inzetten om deze vis op de kaart te zetten. Dat meldt de IJmuider Courant.

Hollandse Visveiling IJmuiden

De Hollandse Visveiling IJmuiden is na Urk de grootste visveiling van Nederland. Toch zijn deze veiling en de IJmuidense haven onbekend bij veel mensen van buiten IJmuiden. Een groot deel van de Noordzeevis wordt direct geëxporteerd naar het buitenland. Samen met het Nederlands Visbureau wil de IJmuidense vissector meer aandacht voor de duurzame Noordzeevis generen. Om dit te realiseren is de Stichting Promotie Noordzeevis uit IJmuiden opgericht.

Noordzeevis uit IJmuiden

Deze stichting gaat vis uit de Noordzee, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten. De eerste community-bijeenkomsten met regionale ondernemers en stakeholders uit de regio IJmuiden hebben inmiddels plaatsgevonden op uitnodiging van het Nederlands Visbureau.

Ook de IJmuider Courant draagt bij aan de promotie van de Noordzeevis uit IJmuiden. Op de website van de krant start een reeks verhalen over de vissector in IJmuiden.

Noordzeevis uit...

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 
Lees ook
Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand

Futurologen

Futurologen

Wanneer ik aan de toekomst van de Noordzee denk en daarbij beelden wil hebben, kom ik uit bij de gebroeders Rudolf en Robbert Das. Ver voordat er grootschalig werd gedacht over windmolens op zee, kwamen ze al onzichtbaar in hun tekeningen voor. Bij Rudolf was dat de architectuur en bij Robbert het nautische gedeelte.

Kwaliteitsimpuls voor aanlanden schol

Kwaliteitsimpuls voor aanlanden schol

De Urkse scholvissers Rense en Johannes de Boer hebben met hun nieuwe LT-295 gekozen voor de twinrigvisserij. Deze vangstmethode vergt relatief minder brandstof en je kunt per uur een groter areaal bevissen. Bovendien is efficiënte visverwerking aan boord van de nieuwe kotter mogelijk. Dat komt de (aanvangs)kwaliteit van de schol ten goede.