Promotie Noordzeevis uit IJmuiden op dancefestivals

Noordzeevis uit IJmuiden

De Stichting Noordzeevis uit IJmuiden wil in 2020 Noordzeevis promoten op het (pre) sailfestival en op verschillende dancefeesten in recreatiegebied Spaarnwoude. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

Het doel van de stichting is om van Noordzeevis, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten. Het afgelopen was Stichting Noordzee vis uit IJmuiden aanwezig op verschillende evenementen, zoals de haringparty, wefeedthe.city, het zomerfestival, het citymarketing evenement en de week van de industriecultuur. Daarnaast organiseerde de stichting verschillende community-bijeenkomsten en lanceerde het kookboek 'Noordzeevis uit IJmuiden', waar zo'n 2500 exemplaren van zijn verkocht. 

IJmuiden ademt vis: er zijn veel visbedrijven, een afslag en een zeehaven. In het bestuur van de stichting zitten verschillende prominenten in de IJmuidense vissector. Inmiddels heeft de stichting veertig ambassadeurs. Allemaal gericht op de promotie van het streekproduct Noordzeevis uit IJmuiden. 

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 

Dossiers
Lees ook
Gour (met) vis gezond

Gour (met) vis gezond

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met Gour (met) vis gezond, De zomereditie van Visculinair en De start van het haringseizoen

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

De roep om meer Noordzeevis te eten, klinkt al geruime tijd. Verschillende partijen promoten deze onbekende en onbeminde vis. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden en Scheveningen proberen (jonge) consumenten, horeca en viswinkels te bereiken. NorthSeaChefs stimuleert chefs om onbekende Noordzeevissen als heek, wijting en pieterman op de menukaart te zetten.

Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden heeft zes nieuwe ambassadeurs. In de eerste twee maanden van 2020 sloten twee filialen van de Sligro Food Group, restaurant Hokkai, evenementenbureau PBN, Ondernemersvereniging IJmond en het IJmuider zee- en havenmuseum zich aan bij de stichting.