Promotie Noordzeevis uit IJmuiden op dancefestivals

Noordzeevis uit IJmuiden

De Stichting Noordzeevis uit IJmuiden wil in 2020 Noordzeevis promoten op het (pre) sailfestival en op verschillende dancefeesten in recreatiegebied Spaarnwoude. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

Het doel van de stichting is om van Noordzeevis, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten. Het afgelopen was Stichting Noordzee vis uit IJmuiden aanwezig op verschillende evenementen, zoals de haringparty, wefeedthe.city, het zomerfestival, het citymarketing evenement en de week van de industriecultuur. Daarnaast organiseerde de stichting verschillende community-bijeenkomsten en lanceerde het kookboek 'Noordzeevis uit IJmuiden', waar zo'n 2500 exemplaren van zijn verkocht. 

IJmuiden ademt vis: er zijn veel visbedrijven, een afslag en een zeehaven. In het bestuur van de stichting zitten verschillende prominenten in de IJmuidense vissector. Inmiddels heeft de stichting veertig ambassadeurs. Allemaal gericht op de promotie van het streekproduct Noordzeevis uit IJmuiden. 

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 

Dossiers
Lees ook
Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm was in 2019 de vis die het meest werd aangeboden op de menukaart in de Scheveningse haven. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Schuttelaar & Partners in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eerder kwam hetzelfde beeld naar voren bij de Scheveningse strandpaviljoens.

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...

Aan de slag met Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

Aan de slag met Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

Op maandag 4 november kwamen zo'n honderd kinderen niet naar het sportcomplex van SVV Scheveningen om te voetballen. Ze leerden bij de lokale voetbalclub spelenderwijs over Noordzeevis uit Scheveningen.