Provincie Zuid-Holland ambassadeur Noordzeevis

Oorkonde PZH2

Jeannette Baljeu, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland, heeft op donderdag 20 september een oorkonde ontvangen behorende bij het ambassadeurschap voor Noordzeevis uit Scheveningen. “Ik ga een goede ambassadeur zijn”, aldus Baljeu.

De Provincie Zuid-Holland had tijdens de lunch Noordzeevis op het menu staan voor al haar medewerkers. Zo waren er mosselen voor de liefhebbers en was er sushi en sashimi van makreel verkrijgbaar. Deze makreel was s ’ochtends geveild op de visafslag van Scheveningen en werd ter plekke gefileerd en verwerkt tot verse sushi en sashimi. Provincie Zuid-Holland wil meer met lokale ondernemers samenwerken en is daarom ambassadeur geworden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Jeannette Baljeu nam de oorkonde voor het ambassadeurschap in ontvangst van Suzanne van der Pijll en Barry Verbeek, bestuursleden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Lees ook
Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering uit Voorschoten zet in op lokale producten en brengt met passie vis uit de Noordzee onder de aandacht. Daarom krijgen ze de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dinsdag 30 juli namen compagnons Raymond Talsma en Leon Harinck van House of Lords deze in ontvangst.   De oorsprong van House of Lords Catering...

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

WUR-onderzoeker Geert Hoekstra bezocht de afgelopen maanden verschillende beurzen, waaronder Sea Food Expo Global, en spraken daar met veel visverwerkende- en handelsbedrijven. Hij signaleert dat het aandeel van Noordzeevis in de Nederlandse vishandel afneemt.