Puur Vis ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Oorkonde Puur Vis

Viswinkel Puur Vis uit Leidschendam heeft van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een oorkonde ontvangen voor ‘het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.’

Eigenaar Martijn Jasper (32) ontving de oorkonde uit handen van Leen Haasnoot, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Jasper begon op zijn zestiende in de viswinkel als afwasser. Hij ging naar de SVO-vakopleiding food en volgde hier de visopleiding. Op zijn 24e nam hij de zaak over en inmiddels heeft hij ook een tweede zaak, in Den Haag. Voor beide winkels koopt Jasper dagelijks verse Noordzeevis in op de Scheveningse Visafslag.

 

Visvoelbox

In zijn winkels zet Japser zich in voor de voorlichting van zijn klanten. “In de winkel voorzien we de klant van informatie over Noordzeevis met posters aan de muur. Daarnaast geven we kookles met vis, organiseren we workshops fileren en haring snijden en hebben we een ‘visvoelbox’. Een box waarin we steeds een ander Noordzeevisje leggen en waar geïnteresseerden kunnen kijken en voelen. We hopen zo dat de consument meer gevoel krijgt met het streekproduct Noordzeevis.”

Dossiers
Lees ook
Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen publiceert voor de vijfde keer het jaarlijkse onderzoek naar de Scheveningse menukaart. Hieruit blijkt dat meer restaurants Noordzeevis serveren, maar ook dat gerechten die worden aangeprezen als vis uit Scheveningen in de meeste gevallen geïmporteerde of gekweekte vis bevatten.

Biohutten in Haven Scheveningen stimuleren onderwaterleven

Biohutten in Haven Scheveningen stimuleren onderwaterleven

Onlangs vond de eerste controle plaats van de Biohuts in de Scheveningse haven. "Het eerste jaar van de Biohut zit er nog niet volledig op maar we zijn tevreden met wat we aantreffen", zegt mariene ecoloog Etienne Abadie over de ecologische kooien.

Restaurant Het Gouden Kalf ambassadeur Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Restaurant Het Gouden Kalf ambassadeur Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Het Gouden Kalf ontving een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze kreeg het restaurant vanwege het met passie aanbieden van vis uit de Noordzee op hun menukaart en de drive om meer bekendheid te geven aan het product.