Puur Vis ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Oorkonde Puur Vis

Viswinkel Puur Vis uit Leidschendam heeft van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een oorkonde ontvangen voor ‘het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.’

Eigenaar Martijn Jasper (32) ontving de oorkonde uit handen van Leen Haasnoot, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Jasper begon op zijn zestiende in de viswinkel als afwasser. Hij ging naar de SVO-vakopleiding food en volgde hier de visopleiding. Op zijn 24e nam hij de zaak over en inmiddels heeft hij ook een tweede zaak, in Den Haag. Voor beide winkels koopt Jasper dagelijks verse Noordzeevis in op de Scheveningse Visafslag.

 

Visvoelbox

In zijn winkels zet Japser zich in voor de voorlichting van zijn klanten. “In de winkel voorzien we de klant van informatie over Noordzeevis met posters aan de muur. Daarnaast geven we kookles met vis, organiseren we workshops fileren en haring snijden en hebben we een ‘visvoelbox’. Een box waarin we steeds een ander Noordzeevisje leggen en waar geïnteresseerden kunnen kijken en voelen. We hopen zo dat de consument meer gevoel krijgt met het streekproduct Noordzeevis.”

Dossiers
Lees ook
Oorkonde voor Zee op Tafel

Oorkonde voor Zee op Tafel

Restaurant Zee op Tafel heeft van Stichting Noordzeevis een oorkonde ontvangen voor het “prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.” Het in Den Haag gevestigde Zee op Tafel is zowel een restaurant als viswinkel in één. Ondanks een mediterrane uitstraling, is Noordzeevis...

Noordzeevisman ervaart leven op zee

Noordzeevisman ervaart leven op zee

Paul Einerhand van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen was nog nooit mee geweest met een echte kotter. In augustus kreeg de in Den Haag wonende Einerhand de kans om aan boord te stappen van de OD-17, een kotter van rederij Jaczon/Vrolijk die wekelijks vanuit Scheveningen vist. Er ging een wereld voor hem open.

Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel Vis Vitaal uit Haaksbergen is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Op vrijdag 13 augustus kreeg eigenaar René Gortemulder de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.