Tijdens de Boulevard Experience in Vlissingen vindt een recordpoging plaats voor de Langste Mosseltafel van Nederland. De organisatie hoopt dat zo’n 1.000 schelpdierliefhebbers aanschuiven aan de tafel. Dat vertelt directeur Pieter Ventevogel aan PZC.

De Boulevard Experience is een food en entertainment evenement met onder andere foodtrucks, streekproducten en een boerenmarkt. Het evenement vindt plaats op 11 en 12 juni. De Langste Mosseltafel staat gepland voor 11 juni.

Langste Mosseltafel

Het record voor de Langste Mosseltafel staat op naam van de Belgen. Hier schoven ruim 600 mensen aan. Dat waren er volgens Ventevogel ongeveer 100 meer dan de editie van 2019 in Vlissingen. Ook in Breskens en Yerseke stonden in het verleden al eens mosseltafels.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

EK Beachvolleybal

“We zien het nu nog als een Vlissings, hooguit Walchers evenement”, zegt Ventevogel tegen PZC, “gewoon gezellig met duizend man op de boulevard mosselen eten. Maar over een paar jaar moet elke Zeeuwse liefhebber mosselen willen eten in Vlissingen tijdens het EK Beachvolleybal onder 21 jaar.”

Bron: PZC

Altijd op de hoogte blijven?