Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

voedselveiligheid bokaal_foto Clara

Foto: Clara Bloemhof

Houwers Groep heeft Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen uitgeroepen tot winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

De Veen nam deel aan maar liefst vijf wedstrijden tijdens de Lekkerste Wedstrijden op Horecava, begin januari in Amsterdam. In de categorieën Lekkerste Frietje en Lekkerste Tosti scoorde de ondernemer brons. Zijn tosti verdiende de Carl Siegert Award.

Directeur Toos Houwers over de werkwijze van Robbert de Veen: “Een gedreven ondernemers familie, met kennis van zaken. Robbert staat open voor anderen, juist daarin ziet hij de meerwaarde van het meedoen aan wedstrijden, bij vakbroeders doet hij inspiratie op. Juist dat motiveert hem in zijn werk”. “Ik voel me enorm vereerd en gewaardeerd met het winnen van deze bokaal!”, reageert De Veen. “Bij de wedstrijden heb ik niets bijzonders gedaan, gewoon zoals wij het altijd doen. Het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze is vanzelfsprekend. Je let op inkoop, THT, temperatuur en al dat soort zaken meer tijdens bedrijfsprocessen én wedstrijden! Vorig jaar had ik voor het eerst meegedaan, de zenuwen bleef ik de baas, om die reden heb ik dit jaar met volle overtuiging aan de wedstrijden meegedaan.”

Het is de eerste keer dat Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal uitreikt. Het inspectiebureau riep de prijs in het leven om het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze te benadrukken. In de eigen bedrijfsvoering, maar zeker ook tijdens wedstrijden. Ook tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, jureren de inspecteurs van het bedrijf tijdens de IJsVak-wedstrijden. De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 staat hiervoor al klaar.

Lees ook
Vega(n) is de trend op Horecava 2020

Vega(n) is de trend op Horecava 2020

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame visnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten.

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.