ROC Mondriaan promoot lokaal gevangen vis

ROC Mondriaan Noordzeevis

Op het ROC Mondriaan in Den Haag werken de studenten met lokaal gevangen vis. Vanwege deze actieve bijdrage aan het promoten van Noordzeevis uit Scheveningen kreeg de opleiding 24 september een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Brigitte Laukens, directeur van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan, nam de oorkonde in ontvangst van Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan te Den Haag leidt jongeren op tot zelfstandig kok. Hierbij hoort het werken met vis. Voor het schoonmaken, fileren en bereiden van vis heeft de school speciale lessen waarbij de studenten de fijne kneepjes van het vak leren. Brigitte Laukens: “Werken met lokale en seizoensgebonden producten staat bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hier meer kennis over vergaren want zij zijn immers de chef-koks van morgen.” Samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen slaat de school nu de handen ineen om meer aandacht aan lokaal gevangen vis te geven en de toekomstige chef-koks bekend te maken met het product.

Suzanne van der Pijll,De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. We zien dat koks niet altijd goed weten hoe ze Noordzeevis moeten bereiden en dat is zonde want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal. We zijn erg blij dat de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening aandacht schenkt aan lokaliteit en we kijken ernaar uit om samen met de school, lokale Noordzeevis onder de aandacht te brengen bij student en horeca.”

Dossiers
Lees ook
De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

De zesde Week van de Goereese Vis vond dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 7 september. Deze editie stond in het teken van de lancering van het keurmerk Noordzeevis uit Goeree.

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...