Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft

Ronald Koeman

De bondscoach van het Nederlands elftal Ronald Koeman veilt donderdag 28 maart de eerste Oosterscheldekreeft in de visafslag van Colijnsplaat. Deze traditionele veiling vindt jaarlijks plaats en is de officiële start van het kreeftenseizoen. De opbrengst gaat dit jaar naar Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Koeman is ambassadeur van deze stichting.

In Nederland sterven dagelijks acht mensen aan alvleesklierkanker. Het ziekteproces verloopt vaak snel, veel patiënten overlijden binnen een jaar na de diagnose. Support Casper wil dit veranderen en zet zich in om onderzoek naar nieuwe innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken. Ronald Koeman is op persoonlijke titel ambassadeur van Support Casper. Hij zal als veiligmeester op 28 maart proberen om een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen voor deze stichting.

Veiling eerste Oosterscheldekreeft

In maart 2018 bracht de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft € 22.500 op voor War Child. Vishandel Simonis uit Scheveningen bracht het laatste bod uit en ging met de kreeft van 2 kilogram aan de haal. De gelegenheidsveilingmeester was sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang. Hij kijkt altijd uit naar het seizoen vertelde hij tijdens de veiling, want hij gebruikt alleen Oosterscheldekreeft, en geen Europese of Canadese kreeft. Vinke: “Voor ons is het seizoen erg belangrijk. Wij serveren de Oosterscheldekreeft zo naturel mogelijk. De smaak is fantastisch en verfijnd, die heeft niet veel nodig.”

*Foto: Paul Blank, Wikimedia

Lees ook
Visgilde Vermaas Rotterdam steeds meer traiteur

Visgilde Vermaas Rotterdam steeds meer traiteur

Vader John en zoon Kevin Vermaas zijn in mei samen twaalf jaar eigenaar van Visgilde Vermaas uit Rotterdam. Terwijl John een stapje terug doet, is zoon Kevin sinds kort hoofdverantwoordelijk. Kwaliteit staat voorop in de winkel, die steeds meer een traiteurzaak wordt.

Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Daags erna – vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe,...

Opbrengst veiling eerste Oosterscheldekreeft 2020 naar Sawasdee

Opbrengst veiling eerste Oosterscheldekreeft 2020 naar Sawasdee

Cabaretier Najib Amhali veilt op donderdag 26 maart de eerste Oosterscheldekreeft van 2020. De veiling van de eerste kreeft is traditioneel het startschot voor het seizoen van deze Zeeuwse delicatesse. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Sawasdee die kansarme kinderen in Cambodja ondersteunt via bijzondere scholingsprojecten.