Samen 150 jaar ervaring in de vissector

Henk van het Hert, Willem Brondsema en Bertus van Losen werken als vrijwilliger in de afslag van Den Helder. Willem Brondsema (72): "Ik werk al sinds 1966 in de visserij. Ik ben begonnen op de afslag in Den Helder. Daarna werkte ik voor het Productschap Vis, nu de NVWA. Sinds een paar jaar ben ik weer actief hier op de afslag. Zoals vanmorgen. Beetje toezicht houden op de kisten die zijn aangeland door de Eurokotter waarop mijn zoon vaart. Liefdewerk oud-papier hoor, want het is gewoon hartstikke leuk om hier rond te lopen. Met collega's Henk en Bertus houden we zo feeling met een prachtige sector. Opgeteld heb je het dan over 150 jaar ervaring in de visserij."

 Met dank aan EMK en de Verseviskoerier voor de foto.

 
Lees ook
Vishandelaar reageert vol onbegrip op aanhouding wegens illegale vishandel

Vishandelaar reageert vol onbegrip op aanhouding wegens illegale vishandel

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) maakte 5 juli bekend een vishandelaar in Breskens te hebben aangehouden vanwege een vermoeden van illegale vishandel. De vishandelaar Mike de Houck, reageert in PZC vol onbegrip over de inval en noemt het “een storm in een glas water”.

Garmin introduceert nieuwe live-scanning sonartechnologie

Garmin introduceert nieuwe live-scanning sonartechnologie

Garmin Nederland presenteert de LiveScope XR. Deze sonartechnologie biedt real-time beelden van vissen en structuur tot 152 meter voor en onder de boot.

Fransen willen verbod op flyshootvisserij

Fransen willen verbod op flyshootvisserij

De Franse vissers willen na het verbod op de puls, nu een verbod op de flyshootvisserij. Tijdens de evaluatie van het Gemeenschappelijk Visserij Beleid in de Europese Visserijcommisie op 12 juli stelden de Fransen een amendement voor, waarmee Nederlandse en Belgische vissers niet meer in de Franse wateren mogen vissen.