Samen 150 jaar ervaring in de vissector

Henk van het Hert, Willem Brondsema en Bertus van Losen werken als vrijwilliger in de afslag van Den Helder. Willem Brondsema (72): "Ik werk al sinds 1966 in de visserij. Ik ben begonnen op de afslag in Den Helder. Daarna werkte ik voor het Productschap Vis, nu de NVWA. Sinds een paar jaar ben ik weer actief hier op de afslag. Zoals vanmorgen. Beetje toezicht houden op de kisten die zijn aangeland door de Eurokotter waarop mijn zoon vaart. Liefdewerk oud-papier hoor, want het is gewoon hartstikke leuk om hier rond te lopen. Met collega's Henk en Bertus houden we zo feeling met een prachtige sector. Opgeteld heb je het dan over 150 jaar ervaring in de visserij."

 Met dank aan EMK en de Verseviskoerier voor de foto.

 
Lees ook
Fish International 2022: Duitse consumenten, nieuwkomers en blauwvintonijn

Fish International 2022: Duitse consumenten, nieuwkomers en blauwvintonijn

In Messe Bremen vindt van 4 tot en met 6 september Fish International plaats. De organisatie geeft een update over deze visbeurs. Met onder andere informatie over de Duitse vraag naar vis, een nieuwe digitale tool, een verpakkingslijn met robots en een Japanse Kaitai-meester versnijdt een blauwvintonijn.

Visbranche in de media - week 27

Visbranche in de media - week 27

De start van het mosselseizoen, vissers sluiten zich aan bij boerenprotest en de creatie van een kunstrif in de Nieuwe Waterweg. Wat lazen we de afgelopen week over de visbranche? Een greep uit de media.

Onderzoek naar illegale vishandel in Breskens

Onderzoek naar illegale vishandel in Breskens

Het Openbaar Ministerie, de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verdenken een visgroothandel in Beskens van het illegaal verhandelen van ongeoorloofd gevangen vis.