Samenwerking BRU 14 en De Zeeuwse Mossel

Opening hangcultuurmosselseizoen

De mosselkweekbedrijven BRU 14 en De Zeeuwse Mossel gaan met de ingang van het nieuwe mosselseizoen een strategische samenwerking aan. De bedrijven gaan een handelsmaatschappij oprichten. Dat meldt Visserijnieuws.

Cees Otte, een van de eigenaren van BRU 14, noemt de veranderende omstandigheden in de mosselmarkt als reden. "Voor ons is deze beslissing een nieuwe stap naar de toekomst", vertelt bij aan Visserijnieuws. "We hebben al geïnvesteerd in goede kweekpercelen, in mzi’s en gaan dat nu ook doen in afzetmogelijkheden. Eind vorige eeuw werd al gezegd: op den duur kan je de mossels zelf weer uit gaan leuren. Nu is het zover dat we samen de markt gaan opzoeken. Beide bedrijven blijven in de keten zelfstandig opereren. Deze krachtenbundeling heeft als doel om samen sterker te worden. Tegelijk proberen we de visserijactiviteiten in Bruinisse in stand te houden en verder uit te bouwen. We willen graag dat Bru een mosseldorp blijft!’’

Ook de directie van de Zeeuwse mossel is blij met de samenwerking. "Voor de verwerking en afzet van mosselen uit de Oosterschelde en Waddenzee van de BRU 14 ‘Luctor Et Emergo’ zal het netwerk van DZM worden benut", zegt financieel directeur Ramon van de Gruiter.

Bron: Visserijnieuws

Lees ook
Problemen rondom de aanvoer van mosselen

Problemen rondom de aanvoer van mosselen

De mosselsector ervaart problemen met de aanvoer van mosselen. De mosselen in Oosterschelde worden verstikt door schuimalg, terwijl de mosselen in de Waddenzee nog niet consumptierijp zijn. Mosselkwekers en -handelaren verwachten dat er veel minder mosselen aan wal gaan komen dan in 2018.

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor een Oosters mosselpannetje met knoflookboter.

De passie van mosselkweker Jos Steketee

De passie van mosselkweker Jos Steketee

Voor mosselkweker Jos Steketee heeft het mosselkweken een aantrekkingskracht die moeilijk te begrijpen is voor buitenstaanders: “Voor mij is dit het mooiste beroep van de wereld. Je bent erin geboren of je bent het niet. " De mosselsector heeft het niet makkelijk. Jos: “In 2008 waren wij genoodzaakt, door afspraken in het Mosselconvenant...