‘Samenwerking met supermarkten een supergave kans’

Niels van de Coterlet en Reinita Heinen

Foto: Henk Riswick

Hoe leuk is het, als twee jonge visondernemers allebei afkomstig zijn uit een visfamilie en elkaar leerden kennen tijdens een visuitje, samen een bedrijf overnemen? Dat is het verhaal van Reinita en Niels van de Coterlet-Heijnen van viswinkel VIS. in Nootdorp.

Reinita Heijnen groeide op tegen de achtergrond van de viswinkel van haar ouders in Apeldoorn, Jacob en Liesbeth Heijnen. Ze werkte mee in de weekenden en kwam op haar achttiende bij toeval volledig in de zaak werken. Ze had eigenlijk in de paardenhouderij willen werken, maar door een vis.ongeluk zat dat er niet in. De viswinkel bleek een heel goed alternatief.

Niels van de Coterlet ging al vanaf zijn achtste afwassen bij vader Bert in de schuur, die toen nog een marktbedrijf had. Voor hem was het even slikken toen zijn vader stopte met de markt en een winkel in Den Haag begon: hij voelde zich helemaal thuis op de markt. Hij besloot een horeca-opleiding doen, waar hij veel leerde over koken, regelgeving en HACCP. Heel handig voor zijn toekomst, want de viswinkel bleek toch veel leuker dan de horeca. Toen hij 19 was...

Meer weten over Reinita en Niels en hun winkel VIS. in Nootdorp? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 8-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar € 75,00 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Lees ook
Marketingexpert Paul Moers over kansen in coronatijd

Marketingexpert Paul Moers over kansen in coronatijd

De coronacrisis trekt wereldwijd een spoor van vernieling door de economie. Voor de voedingsbranche heeft het virus echter niet alléén negatieve gevolgen. Sterker nog: retaildeskundige en marketingexpert Paul Moers ziet vooral kansen. “Als je een goed plan hebt, is er altijd iemand bereid een paar duizend euro te investeren.”

Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Een visspeciaalzaak in hartje Enkhuizen. Dat betekent drukke zomers met veel bootjestoeristen en rustigere winters voor Pascal Feller en Joyce Feller-van Noorden met hun zaak Familie Vis. Ruim een jaar geleden maakten ze de overstap naar een eigen visspeciaalzaak. Pascal werkt al 28 jaar in de vissector, Joyce heeft het vak in rap tempo geleerd. Het...

Metamorfose voor Urker Visspecialisten Baarssen

Metamorfose voor Urker Visspecialisten Baarssen

Slechts drie muren zijn blijven staan. De rest is volledig vernieuwd. De winkel van Urker Visspecialisten Baarssen in Lelystad is grondig onder handen genomen. De verbouwing kostte net iets minder dan een half miljoen euro. Een forse investering, maar daar is het resultaat ook naar.