Internationale samenwerking WWF en Rio Mare

WWF_Rio Mare

WWF Internationaal, WWF Italië en Bolton Alimentari, in Nederland bekend van het merk Rio Mare, hebben een nieuwe, internationale samenwerking aangekondigd om de duurzaamheid en traceerbaarheid van visconserven te vergroten. Het doel van deze vierjarige samenwerking is de implementatie van een nieuwe, betrouwbare inkoopstrategie. Dit helpt Bolton Alimentari ook om de ambitie te realiseren om over acht jaar 100 procent van haar vis uit duurzame bronnen te betrekken.

Samenwerking WFF en Bolton Alimentari

Samen gaan ze werken aan oplossingen om duurzame productie- en inkooppraktijken voor de visconservenindustrie te ontwikkelen. Deze samenwerking moet het aanbod van duurzame vis vergroten, goed beheerde visserijen te steunen, transparantie in de toeleveringsketen van vis bevorderen en het bewustzijn van de consument over het belang van duurzame vis te vergroten.

Bij de samenwerking tussen 's werelds grootste natuurbeschermingsorganisatie en de Europees marktleider in productie van visconserven zijn verschillende landen en alle producten en merken van het bedrijf betrokken. Het project richt zich op de volgende gebieden: investeren in het verbeteren van het aanbod duurzame vis en het vergroten van de transparantie en traceerbaarheid voor de consument.

Rio Mare

Bolton Alimentari streeft ernaar om het aantal gecertificeerde duurzame producten in haar assortiment voortdurend te verhogen en heeft als doel gesteld om binnen acht jaar 100 procent van haar tonijn af te nemen van MSC (Marine Stewardship Council) gecertificeerde visserijen of van stabiele Fishery Improvement Projects, die gericht zijn op MSC certificering. Voor andere vissoorten zoals zalm, makreel en sardines is een soortgelijke belofte gemaakt.

Het bedrijf heeft al een geavanceerd traceerbaarheidssysteem ontwikkeld, dat als een van de eerste systemen ter wereld is gecertificeerd volgens de ISO 22005-norm door een onafhankelijke instantie. Het systeem maakt het mogelijk om elk blikje tonijn dat door het bedrijf is geproduceerd terug te traceren van de supermarkt naar het visgebied en de boot waarmee de vis is gevangen. Om de totale transparantie te verbeteren, wil Bolton Alimentari dit traceerbaarheidssysteem ook uitbreiden naar haar overige visconservenproducten.

 
Lees ook
GFF: Sterrenrestaurants serveren foute vis

GFF: Sterrenrestaurants serveren foute vis

Toprestaurants serveren vaak foute vis. Van de Nederlandse sterrenrestaurants serveert 89 procent één of meer vissoorten die rood scoren op de VISwijzer. Dat blijkt uit onderzoek van Good Fish Foundation (GFF). De uitgever van de VISwijzer vraagt hier op World Oceans Day aandacht voor.  Good Fish Foundation deed onderzoek naar...

Nederlanders willen duurzame tonijn

Nederlanders willen duurzame tonijn

Nederlanders eten graag tonijn. De vis staat op de tweede plaats van de favoriete en meest gegeten vissoorten in ons land, vooral uit een blikje. De meeste Nederlanders vinden de duurzaamheid van tonijn belangrijk, maar zijn onzeker over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is. Dat blijkt uit de Nationale Tonijn Enquête. In maart 2019 voerde onderzoeksbureau...

Finalisten Seafood Champion Awards

Finalisten Seafood Champion Awards

Tijdens de Seafood Expo North America maakten Seaweb en Diversified Communications de zeventien finalisten voor de Seafood Champion Awards 2019 bekend. Deze prijzen gaan naar individuen, organisaties en bedrijven over de hele wereld die zich inzetten voor duurzame vis. Er zijn vier categorieën: Leadership, Innovation, Vision en Advocacy. De winnaars...