Schaal- en schelpdierconferentie 2020

Schelpdierconferentie

De 6e editie van de internationale schelpdierconferentie wordt gehouden op 16 en 17 januari 2020 in het Deltapark Neeltje Jans. De conferentie is gericht op iedereen die bij de schelpdiersector betrokken is: kwekers, handel en verwerking, logistiek, adviseurs, beleidsmakers, stakeholders en onderzoekers. Er worden deelnemers verwacht uit Nederland, UK, Frankrijk, Ierland, Duitsland, Denemarken en Portugal.

Op de beurs zijn stands van een 20 tal bedrijven., waaronder een aantal nieuwe deelnemers. De volledige lijst van deelnemers is te vinden op de website van de conferentie.

Het programma heeft als thema 'kansen en innovaties in de schelpdiersector". Onder andere komen aan de orde: circulaire schelpdierkweek, kwaliteit en afzet, kweek innovaties en kweek op zee. Er zijn 2 keynote presentaties: over circulaire economie door Wouter van Zandbrink (voorzitter Mosselhandel) en over voedseltransitie op zee door Klaas Timmermans (NIOZ/HZ). Verder wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld, zoals de rol van schelpdierkweek in de koolstof- en stikstofkringloop, de draagkracht voor kweek, logistieke uitdagingen en kwesties zoals wat te doen als er plotseling een toezichthouder voor de deur van de fabriek staat, en niet te vergeten: wat betekent de Brexit voor de schelpdiersector. Op dag twee ligt de focus op de kweek zelf en ‘s middags op de kansen voor kweek op de Noordzee. Het voorlopige programma vindt u op de website.    

Voor verdere informatie over beurs, programma, duurzaamheidsprijs, aanmelding, registratie en locatie : www.schelpdierconfentie.com