De zevende editie van de internationale Schelpdierconferentie gaat door. Op 17 en 18 maart ontmoet de schelpdiersector elkaar weer bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland.

“De nieuwe covid-maatregelen bieden ruimschoots de gelegenheid voor een goed verloop van de conferentie en de beurs, en mogelijkheden elkaar eindelijk weer eens in levende lijve te ontmoeten”, meldt de beursorganisatie Stichting Scheldierconferenties in een persbericht.

Thema en keynote sprekers

Het thema van de beurs is 'Schelpdieren, eiwitbron van de toekomst?'. Het programma blijft volgens de organisatie bijna ongewijzigd. Verschillende sprekers uit binnen- en buitenland geven presentaties. De keynote sprekers zijn Margreet van Vilsteren van de Good Fisch Foundation, Ray Hilborn van Washington University, Seattle, USA en Jaap van der Meer van Wageningen Universiteit en Research.

Beursvloer

Naast de presentaties is er ook een beursvloer met ten minste twintig stands. Hier presenteren bedrijven uit binnen- en buitenland zich aan de bezoekers. Er zijn onder andere stands van Machinefabriek Bakker, Franken, Navalu en Maaskant.

Duurzaamheid award schelpdiersector 2020/2021

Tot slot wordt tijdens de conferentie ook de Duurzaamheid award schelpdiersector 2020/2021 uitgereikt. In 2020 won Machinefabriek Bakker uit Yerseke deze prijs met de volledig afbreekbare mosselsok, gemaakt van biopolymeer.

Schelpdierconferentie 2022

De Schelpdierconferentie vindt plaats op 17 en 18 maart in het Deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Voor het bijwonen van de presentaties moeten bezoekers zich inschrijven. Dat kan via de website www.schelpdierconferentie.com. Op deze website staat ook meer informatie over de beursprogramma, de sprekers en de exposanten.

In 2020 vond de zedse editie van de Schelpdierconferentie. Vismagazine was aanwezig en deed verslag. Lees het terug in Vismagazine 1-2020 of online.

Naar het artikel

 

 

Altijd op de hoogte blijven?