Schuitemaker wint Enige Echte Haringsmaaktest

16 juli 2020 Vismagazine

De Enige Echte Haring Smaaktest gaat ieder jaar op zoek naar de lekkerste haring in de Leidse regio. Dit jaar kwam de haring van Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk als beste uit deze test. De tweede plaats was voor De Klok uit Voorhout en De Visarend uit Voorschoten belandde op de derde plaats.

Sinds 2015 organiseren Bob Goulooze en Marcus Rooijakkers de Enige Echte Haring Smaaktest. Het was dit jaar even onzeker of vanwege het coronavirus deze test wel door kon gaan. Veel haringparty's in de regio werden al afgelast. Maar de organisatoren vonden toch voldoende deelnemers en sponsors om het evenement door te laten gaan.

Voor deze keuring kwam een aantal prominente proevers samen. In VIlla Beukenhof inOegstgeest proefden zij de Hollandse nieuwe van zo’n tiental viswinkels uit de streek. Onder toeziend oog van notaris Ernst van Win gaf het proefpanel punten aan elke haring. Alle scores werden opgeteld en daaruit volgde de top drie. Deze werden ter plekke gebeld over de uitslag. 

Winnaar Schuitemaker's Vishandel was erg blij met de winst. "JAAAAA! Vanavond de 1e prijsvan de Haringsmaaktest 2020 gewonnen! Wat zijn we trots en blij!", staat er op de Facebookpagina te lezen.

Altijd op de hoogte blijven?