Seafood Arijs biedt producten uit alle wereldzeeën

Seafood Arijs

Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry in het Vlaamse Herentals is een van de grootste viszaken in België. In deze winkel annex groothandel komen zowel particulieren als horecamensen. Iedereen die op zoek is naar een kwalitatief mooi én betaalbaar product uit de zeven wereldzeeën, kan terecht in het winkelgedeelte van het bedrijf, betoogt Jolien Arijs, die samen met haar vader Walter Arijs, aan het roer staat.

Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry

Klanten hebben wel een toegangspasje nodig om binnen te komen. Dit biedt volgens Jolien meerdere voordelen, ook voor de klant. “Het is nog nooit gebeurd gelukkig, maar stel dat een fabrikant een bepaald product moet terughalen. Dan kunnen wij aan de hand van het pasje zien welke klanten wij moeten benaderen. Zo ben je er snel bij,” vertelt ze.

Groot assortiment

De grote zaak herbergt een uitgebreid assortiment. Allerlei vis en schaal- en schelpdieren uit alle delen van de wereld, zowel vers, diepvries, gerookt of in blik. Maar er wordt niet alleen vis verkocht. "Wij bieden alles aan wat bij vis, schaal- en schelpdieren past. Dat varieert van ingrediënten die je los of als pakket kunt kopen, tot gerechten die onze koks bereiden in de keukens aan de andere kant van de winkel. Gekoelde en gerookte producten, blikken, kruiden, specerijen en marinades, noem maar op" vertelt Jolien. Maar denk ook aan wijn, pannen, messen, enzovoorts.

Kansen en mogelijkheden

Dagelijks bezoeken drie- tot vijfhonderd betalende klanten de winkel. Een verklaring voor de groei is de gedrevenheid van de familie Arijs. Volgens Walter onderscheiden ze zich door kwaliteit. Hij denkt in kansen en mogelijkheden. “Ik probeer in de schoenen van onze klanten te staan. Zo ben ik ooit op het idee van de mosselautomaten gekomen, zo werk ik rond kerst met de slager samen, en zo ligt er nog een aantal mooie ideeën in de week” besluit Walter.

Meer weten over Walter en Jolien Arijs en hun winkel/groothandel Afhaalcenter Seafood Arijs Cash & Carry? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 7-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan!

Lees ook
Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo:  ‘Alles wat zwemt  vind ik interessant’

Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo: ‘Alles wat zwemt vind ik interessant’

Een gedreven, creatieve en innovatieve ondernemer. Dat is Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo. De voormalige horecaman werkt samen met echtgenote Monique keihard aan het opbouwen en behouden van hun klantenkring in Twente.

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.