Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2022 van start

26 april 2022 Redactie Vismagazine

Vandaag, 26 april, start de 28e editie van Seafood Expo Global/Seafood Processing Global. Vanwege de coronapandemie moest de vakbeurs meerdere keren worden uitgesteld. Maar nu kan de internationale visbranche elkaar eindelijk weer ontmoeten. Dit gebeurt voor de eerste keer op de nieuwe locatie: Barcelona.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global staat bekend als ’s werelds grootste visbeurs. Van 26 tot en met 28 april komen hier de belangrijkste spelers uit de branche samen: leveranciers van vis, schaal- en schelpdieren, apparatuur, verpakkingen en diensten, kopers van retail-, foodservice- en distributiebedrijven, importeurs, overheidsinstanties en marktleiders. De organisatie verwacht duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Elkaar ontmoeten

“We zijn blij met alle belangstelling vanuit de branche voor Seafood Expo Global/Seafood Processing Global en met het vertrouwen van zoveel bedrijven voor deze eerste editie van de beurs in Barcelona”, zegt Liz Plizga van organisator Diversified Communications Group. “Exposanten en bezoekers hebben uitgekeken naar het event. De goed gevulde beursvloer weerspiegelt de behoefte van de branche om elkaar weer te ontmoeten.”

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global

De beursvloer heeft een omvang 39,847m2 en is gevuld met 1550 exposanten uit 76 landen en 59 nationale en regionale paviljoens, waaronder het Holland Paviljoen van het Nederlands Visbureau. Zij presenteren de laatste trends, producten en innovaties. Op Seafood Expo Global vinden bezoekers nieuwe visproducten: van vers en diepvries tot ingeblikt en bewerkt. Seafood Processing Global biedt alles op het gebied van viswerking, zoals verpakkingen apparatuur en machines, koeling, hygiëne en kwaliteitsbewaring.

Seafood Excellence Global Awards

Bezoekers van de beurs ontdekken de laatste trends zoals hake spaghetti, zeewierpâté en geflambeerde zalmburgers. De beste visporducten van het jaar worden beloond in de jaarlijkse Seafood Excellence Global Awards competition. Er zijn 39 finalisten uit dertien landen, waaronder Krijn Verwijs Yerseke B.V. uit Nederland.

Educatief programma

Daarnaast is er een programma van twintig educatieve presentaties over de voornaamste uitdagingen van de visbranche en de laatste innovaties. 65 internationale experts uit de sector delen hun praktische en theoretische inzichten. Aan bod komen onder andere aquacultuur, leiderschap, duurzaamheid, en initiatieven op het gebied van klimaatverandering en de effecten op het maritieme ecosysteem.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?