Seafood Parade rond Goede vis

Seafood parade

Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation (GFF) kan je vis eten zonder schuldgevoel. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis  ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer van GFF. De Landmarkt en Good Fish Foundation organiseren de Seafood Parade om zowel professionele koks als thuis-chefs te laten zien dat duurzame vis eten niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn én dat er volop keuze in duurzame vissoorten is. Er zijn verschillende gerechten, kookdemo’s en fileersessies.

Eerste Goede Vis-festival

De Seafood Parade is het eerste festival waar alle verkochte vis ook ècht duurzaam is. Chef-kok John Spruit (wereldkampioen dankzij zijn stamppot met coquilles) is de gastheer van het festival en neemt een aantal van de kook- en fileerdemonstraties voor zijn rekening. Voor kinderen is er onder andere een workshop garnalen pellen en verzorgt Fisky Petfood duurzame vis snacks voor honden. Tijdens het luisteren naar bliksem-colleges van o.a. het Marine Stewardship Council (MSC) en de GFF kun je stemmen op de 5 meest duurzame visrestaurants van Nederland. Weten wat er nog meer te krijgen en te doen is op de Seafood Parade? Zie dan Seafood Parade, Mini Foodtruck Festival op facebook.

Meer informatie: op goedevis.nl.

Wereld Oceanendag 2019

De Seafood Parade – mini foodtruck festival – van zondag 16 september is de aanloop naar een nog groter duurzaam vis-festival op Wereld Oceanendag op 8 juni 2019. Good Fish Foundation hoopt hiermee een zeer groot publiek kennis te laten maken met duurzame en verantwoorde vis. Zet ‘m alvast in je agenda!

Lees ook
MSC investeert in de visspecialist

MSC investeert in de visspecialist

Op de Visbeurs in Spakenburg konden mensen al kennis maken met Jan van Keulen, die sinds de zomer voor MSC werkt. Zijn missie is om visspecialisten die kiezen voor duurzaamheid te ondersteunen en zorgen dat MSC een positief onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. De administratie en regels om aan de MSC standaard te voldoen zijn eenvoudiger gemaakt...

Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Visserijorganisaties uit Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland werkten samen om diverse visserijsoorten te laten (her)certificeren onder het duurzaamheidslabel van Marine Stewardship Council (MSC). De certificaten werden 31 oktober gepubliceerd. Dit betekent nog meer duurzame vis met het blauwe MSC-etiket.