Seafood Parade rond Goede vis

Seafood parade

Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation (GFF) kan je vis eten zonder schuldgevoel. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis  ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer van GFF. De Landmarkt en Good Fish Foundation organiseren de Seafood Parade om zowel professionele koks als thuis-chefs te laten zien dat duurzame vis eten niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn én dat er volop keuze in duurzame vissoorten is. Er zijn verschillende gerechten, kookdemo’s en fileersessies.

Eerste Goede Vis-festival

De Seafood Parade is het eerste festival waar alle verkochte vis ook ècht duurzaam is. Chef-kok John Spruit (wereldkampioen dankzij zijn stamppot met coquilles) is de gastheer van het festival en neemt een aantal van de kook- en fileerdemonstraties voor zijn rekening. Voor kinderen is er onder andere een workshop garnalen pellen en verzorgt Fisky Petfood duurzame vis snacks voor honden. Tijdens het luisteren naar bliksem-colleges van o.a. het Marine Stewardship Council (MSC) en de GFF kun je stemmen op de 5 meest duurzame visrestaurants van Nederland. Weten wat er nog meer te krijgen en te doen is op de Seafood Parade? Zie dan Seafood Parade, Mini Foodtruck Festival op facebook.

Meer informatie: op goedevis.nl.

Wereld Oceanendag 2019

De Seafood Parade – mini foodtruck festival – van zondag 16 september is de aanloop naar een nog groter duurzaam vis-festival op Wereld Oceanendag op 8 juni 2019. Good Fish Foundation hoopt hiermee een zeer groot publiek kennis te laten maken met duurzame en verantwoorde vis. Zet ‘m alvast in je agenda!

Lees ook
Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Het aanbod van gecertificeerde vis in de Nederlandse supermarkten is wederom toegenomen. In de categorieën vers, diepvries en conserven draagt bijna driekwart (74 procent) van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis. Vorig jaar was dat nog 70 procent. Dat blijkt uit de analyse ‘Stand in het schap’...

Nieuw makreeladvies valt dubbel zo hoog uit

Nieuw makreeladvies valt dubbel zo hoog uit

Tot verbijstering van de grote makreelvissers, kwam ICES - het International Council for the Exploration of the Sea - eind vorig jaar met een "dramatisch" makreeladvies. Op grond van dat advies verlaagde Europa het vangstquotum voor makreel naar 318.403 ton én schorste de Marine Steward Council het gezamenlijke MSC-certificaat. De sector trok...

Nederlanders willen duurzame tonijn

Nederlanders willen duurzame tonijn

Nederlanders eten graag tonijn. De vis staat op de tweede plaats van de favoriete en meest gegeten vissoorten in ons land, vooral uit een blikje. De meeste Nederlanders vinden de duurzaamheid van tonijn belangrijk, maar zijn onzeker over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is. Dat blijkt uit de Nationale Tonijn Enquête. In maart 2019 voerde onderzoeksbureau...