Seafood Parade strijkt neer in Amsterdam

Seafood Parade GFF Amsterdam (4)

Vis eten zonder schuldgevoel, daar ging het om bij de Seafood Parade, het mini foodtruck festival van de Good Fish Foundation (GFF), samensteller van de VISwijzer. Het festival streek op zondag 16 september neer in Amsterdam bij de Landmarkt. En of er vis gegeten werd! Van haring pepesan tot schar kibbeling, van oesters tot zeewier hapjes, er werd volop gesmuld van duurzame vis. Allemaal vis die in het groen staat op de VISwijzer of ASC- of MSC gecertificeerd is.

Kookdemonstraties

Naast dat er lekker gegeten en gedronken werd kponden bezoekers inspiratie en kennis opdoen bij kookdemonstraties van chef-kok John Spruit, Kim Willemsen en niemand minder dan Freddy Tratlehner aka Vjeze Fur. Na de kookdemo met tagliatelle met kokkels door Freddy, waren de kokkels bij de Landmarkt dan ook meteen uitverkocht. Voor de kinderen waren er hangmatten, kinderspellen en er was een een  workshop garnalen pellen. Zelfs voor de aanwezige honden waren er vis snacks van Fisky Petfood. De dieren waren dolenthousiast over deze traktaties.

Bliksemcolleges GFF en MSC

Naast al het genieten en vertier was er ook ruimte voor serieuzere gesprekken en stelde belangstellende vragen over zaken als sliptong en luisterde naar bliksemcolleges van Christine Absil van de GFF en Anne Floor van Dalfsen van MSC. Hierdoor werd het ook nog een  leerzame middag waar jong en oud toch ook aan het genieten waren.

Volgend jaar op 8 juni pakt de Good Fish Foundation weer uit met een festival, dan de Seafood Parade op Wereld Oceanen Dag.

(Foto's: Stephanie Boonstra)

 

 
Lees ook
Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Meer Noordzeevis met MSC duurzaamheidslabel

Visserijorganisaties uit Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland werkten samen om diverse visserijsoorten te laten (her)certificeren onder het duurzaamheidslabel van Marine Stewardship Council (MSC). De certificaten werden 31 oktober gepubliceerd. Dit betekent nog meer duurzame vis met het blauwe MSC-etiket.

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

De rode Amerikaanse rivierkreeft verspreidt zich in hoog tempo over de Nederlandse wateren. Deze exoot mag niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.