Seafood Steam Group introduceert Mossel & Stoom

Mossel en Stoom

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom.Dit is een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen die kunnen worden gestoomd in de magnetron. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf een speciale stoomverpakking.

Bewust eten is een trend. Consumenten willen weten waar het eten vandaan komt, of het duurzaam geproduceerd wordt en of het gezond is. Mossel & Stoom sluit aan op deze trend. De verse Zeeuwse mosselen zijn afkomstig uit Nederlandse wateren, aantoonbaar duurzaam en voeren het MSC-keurmerk. Ook zijn mosselen gezond, de schelpdieren zitten van nature boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. De Mossel & Stoom producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten; vers gesneden groenten, gedroogde kruiden en natuurlijke ingrediënten voor de sauzen. Er zitten geen kunstmatige toevoegingen in.

Stoomverpakking

Stomen is de beste manier om mosselen te bereiden. Deze bereidingswijze behoudt de vitamines, mineralen en de rijke smaak. De Seafood Steam Group ontwikkelde hiervoor een unieke stoomverpakking. De consument plaatst de verpakking in de magnetron. Hier wordt het zeewater uit de mossel opgewarmd tot stoom. Zo stomen de mosselen en groeten in enkele minuten perfect gaar. Daarnaast is de verpakking voor 90 procent recyclebaar.

Mossel & Stoom is verkrijgbaar in een portieverpakking van 500 gram. Er zijn vier varianten: Naturel, Marinière, Roquefort en Witte Wijn Crème.

Lees ook
Problemen rondom de aanvoer van mosselen

Problemen rondom de aanvoer van mosselen

De mosselsector ervaart problemen met de aanvoer van mosselen. De mosselen in Oosterschelde worden verstikt door schuimalg, terwijl de mosselen in de Waddenzee nog niet consumptierijp zijn. Mosselkwekers en -handelaren verwachten dat er veel minder mosselen aan wal gaan komen dan in 2018.

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor een Oosters mosselpannetje met knoflookboter.

De passie van mosselkweker Jos Steketee

De passie van mosselkweker Jos Steketee

Voor mosselkweker Jos Steketee heeft het mosselkweken een aantrekkingskracht die moeilijk te begrijpen is voor buitenstaanders: “Voor mij is dit het mooiste beroep van de wereld. Je bent erin geboren of je bent het niet. " De mosselsector heeft het niet makkelijk. Jos: “In 2008 waren wij genoodzaakt, door afspraken in het Mosselconvenant...