De Sustainable Eel Group (SEG) heeft GreenPartner benoemd als conformiteitsbeoordelingsinstantie. GreenPartner gaat als derde partij onafhankelijke certificeringsdiensten verlenen aan bedrijven betrokken bij de handel in Europese paling.

Als certificeringspartner regelt GreenPartner de beoordelingen door geaccrediteerde beoordelaars en neemt beslissingen over certificering. Ook geeft GreenParner certificaten uit aan bedrijven die gecertificeerd willen worden volgens de SEG-duurzaamheidsnorm zodat ze aan kunnen tonen dat ze verantwoord te werk gaan.

Andrew Kerr, voorzitter SEG verwelkomt GreenPartner als conformiteitsbeoordelingsinstantie. “GreenPartner  heeft een uitstekend trackrecord als certiceringsinstantie in de hotel en voedingssector. Daarnaast functioneerde GreenPartner de afgelopen 18 maanden uitstekend als onafhankelijk beoordelaar voor SEG. De benoeming van een conformiteitsbeoordelingsinstantie is een belangrijke stap voor SEG. SEG is lid van ISEAL, een wereldwijde organisatie die leden steunt bij het behalen van hun ambitieuze duurzaamheidsdoelen en partners helpt om 's werelds meest urgente uitdagingen aan te gaan. Leden van ISEAL werken continue aan het verbeteren van duurzaamheid door deel te nemen aan de leer-, samenwerkings- en innovatieactiviteiten van ISEAL.”

Andres Fellenberg, managing director van GreenPartner vertrouwt er op dat zijn organisatie waarde kan toevoegen aan SEG.  “GreenPartner veel ervaring als beoordelaar en adviseur op het gebied van duurzaamheidsnormen en is daarom zeer geschikt om certificeringsdiensten te verlenen aan SEG en uitvoerenden van de SEG-norm. We hebben er alle vertrouwen in dat we kunnen voorzien in de snel groeiende behoefte aan SEG-certificering bij palinghandelaren, aquacultuurbedrijven en verwerkers.”

Vanaf 2023 verwerkt meer dan 75 procent van de palingsector in Noord-Europa alleen nog maar SEG-gecertificeerde paling. Met het omarmen van de SEG-standaard neemt de palingsector een grote stap op het gebied van duurzaamheid. GreenPartner start vanaf 1 maart met de certificering.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?