Smeva ontvangt predicaat Koninklijk

Smeva predicaat Koninklijk

Smeva Group mag vanaf 15 oktober 2021 het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Het Brabantse familiebedrijf, dat 100 jaar bestaat, produceert toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen. "Het is de kroon op het werk."

Inmiddels staat de derde generatie Smets aan het roer van het Valkenswaards bedrijf. Charles Smets (CEO Smeva Group): "Ik ben met Smeva opgegroeid en ik had het niet anders gewild. Al 100 jaar ontwikkelen, produceren en leveren we producten aan klanten over de hele wereld. De betrokkenheid van de familie is in de gehele organisatie voelbaar. Mijn opa Marcelis Smets richtte het bedrijf in mei 1920 op onder de naam Stoommeubelfabriek De Nijverheid. Mijn vader, Frans Smets, heeft het bedrijf daarna groot gemaakt in koeltechniek. Helaas is hij recent overleden, maar dit predicaat is de kroon op zijn werk."

Ontwikkeling

In de afgelopen eeuw maakte de koeltechnische branche een flinke ontwikkeling door. Smeva is uitgegroeid tot een bekend innovatief bedrijf in koeltechnische oplossingen. Werd er in de beginperiode van Smeva nog gekoeld met koelstaven, tegenwoordig worden milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddelen, zoals propaan en CO2, gebruikt voor het koelen van producten.  

100-jarig jubileum

Daar waar strenge coronamaatregelen vorig jaar nog roet in het eten gooide van de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum, viert Smeva vrijdag 15 oktober in het Evoluon alsnog de bijzondere mijlpaal met al haar medewerkers en hun partners. "Vorig jaar stonden we in een speciale online-uitzending stil bij ons jubileum, maar als familiebedrijf vinden wij het ontzettend waardevol om juist ook dit hoogtepunt te vieren met onze medewerkers en hun partners. Dit predicaat is ook een bekroning op hun werk en een fantastische mijlpaal voor Smeva. Stilstaan bij prestaties uit het verleden en gezamenlijk vieren van successen helpen ons bedrijf bij het uitzetten van de koers naar de toekomst", aldus Smeva-directeur Henk Dibbets.

Onderdeel van deze nieuwe koers is een ambitieus nieuwbouwproject aan de John F. Kennedylaan in Valkenswaard. Hier investeert Smeva de komende jaren in ingrijpende modernisering van haar kantoorpand en productiehallen.

Dossiers
Lees ook
‘Alles in huis om dé trendsetter te zijn en te blijven’

‘Alles in huis om dé trendsetter te zijn en te blijven’

Emondt bestaat 75 jaar. De onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf, dat de meest vernieuwende concepten realiseert op het gebied van zowel winkelinrichting, als koel- en klimaattechniek. Voor de toekomst zet directeur Hems Roerink in op duurzame koelinstallaties en onderscheidende winkelinterieurs waarbij de verschillende...

Emondt Cool Desk Support

Emondt Cool Desk Support

Het Coronavirus heeft een grote impact op de gehele maatschappij en vraagt ook zakelijk een grote mate van flexibiliteit van ons allen om de processen doorgang te laten vinden. Het uitvoeren van service en onderhoud is daar ook een grote belangrijke schakel in. De servicemonteurs van de koeltechnische bedrijven zijn nu toegevoegd aan lijst van cruciale...