SoFish en Dutch Weed Burger winnen Vegan Award

SOFish

Tijdens VegFestNL in Utrecht werden op 29 oktober 2017 de Vegan Awards 2017 uitgereikt. Jon Koeter reikte namens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme zeven Vegan Awards uit aan innovatieve vegan bedrijven en initiatieven. De plantaardige SoFish Burger van SoFine won Beste Vegan Product van 2017. De Dutch Weed Burger was de Beste vegan nieuwkomer.

Vegan Awards

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) reikt de Vegan Awards jaarlijks uit. Dit jaar konden er initiaven voor de prijzen worden aangedragen tot 20 augustus. Daarna kon het publiek van 5 tot en met 26 stemmen op de genomineerden. De winnaars van de zeven Vegan Awards zijn:

  • Beste vegan blog of vlog: Gewoon Vegan
  • Beste vegan product: SoFish Burger van SoFine
  • Beste vegan (kook)boek: Lisa Goes Vegan
  • Bese vegan eetgelegenheid: Meatless District
  • Beste vegan (web)winkel: Vegabond Amsterdam
  • Beste vegan cateraar: Taarten van Jansen
  • Beste vegan nieuwkomer: The Dutch Weed Burger Joint

SoFish Burger

SoFine introduceerde eerder dit jaar de plantaardige SoFish Burger. De SoFish Burger is gemaakt op basis van sojabonen maar smaakt naar vis. Producent SoFine biedt een breed scala aan vegan producten aan. Alle producten zijn 100 procent plantaardig en gebaseerd op peulvruchten en groenten.

The Dutch Weedburger The Dutch Weedburger

The Dutch Weed Burger Joint

The Dutch Weed Burger is een vegan seaweed-fastfood-bar. De eetgelegenheid, geïnspireerd op fast food-ketens, heeft een volledig vegetarisch en veganistisch aanbod. De producten zijn verrijkt met zeewier en micro algen van onder andere zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

Vegetarisch alternatief voor zalm

Vegetarisch alternatief voor zalm

De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style, een vegetarisch alternatief voor zalm. Vleesvervangers liggen al langer in de winkelschappen maar visvervangers zijn er nog niet zo veel. Dat komt deels doordat de smaak van vis lastig na te bootsen is, maar ook doordat er vanuit de Nederlandse markt...