Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor

Vismagazine_Spakenburgse visspecialist Arjan Pastoor_

De Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor staat in Rhenen bekend om het gevarieerde aanbod van verse vis en huisgemaakte maaltijden. In april werd de winkel van de 21-jarige Arjan Pastoor verbouwd.

Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor

Pastoor wist al vroeg wat hij wilde. Niet leren, maar werken. Pastoor: "In Spakenburg kun je dan twee dingen doen: brood verkopen bij een grote Spakenburgse bakker of je gaat aan de slag met vis. Ik koos voor het laatste en kwam op de markt terecht in een viskraam.” En dat beviel. Op zijn zestiende haalde hij het SVO-vakdiploma visspecialist. En op zijn negentiende, in januari 2016,  nam hij de viszaak in Rhenen over. De Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor was een feit.

Verbouwing

Vorig jaar besloot Pastoor zijn zaak te verbouwen. Het begon met het vervangen van de 25-jaar oude vitrine. Hij koos voor een eigentijdse strakke toonbank met een rechte ruit van Koops Koeltechnisch buro Midden Nederland. De toonbank is wat hoger dan de gebruikelijke 1 meter zodat de producten die achteraan liggen ook goed te zien zijn. Ook de rest van de winkel ging op de schop. Zo kwam er een speciale visfileerwerkbankbank met een handenwasbak ernaast, een nieuw haringmeubel en een nieuwe koelcel.

“Ik heb zelf alle tekeningen gemaakt en de routing bedacht. Ik wilde strakke looplijnen. In de oude situatie stond de toonbank in een hoek over de hele winkel en dat was niet efficiënt. Nu heb ik bovendien meer verkoopruimte.” vertelt Pastoor

Verkoopwagen

Dit alles betekende wel dat de winkel 2,5 week dicht moest. De verkoop ging gewoon door in een verkoopwagen op de parkeerplaats bij de supermarkt. Dit zorgde voor nieuwe klanten. Ook deed Pastoor terugdenken aan zijn eerste ervaringen als visboer in een kraam.  “De verkoop in de winkel is veelzijdiger dan in een kraam. In de winkel kun je veel meer dan verse vis verkopen en ook nieuwe gerechten bedenken en maken”, aldus Pastoor.

Wil je meer weten over de Spakenburgse Visspecialist Arjan Pastoor? Lees het in Vismagazine nummer 4. Nog geen abonnement? Sluit dan een abonnement af.

 
Lees ook
Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo:  ‘Alles wat zwemt  vind ik interessant’

Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo: ‘Alles wat zwemt vind ik interessant’

Een gedreven, creatieve en innovatieve ondernemer. Dat is Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo. De voormalige horecaman werkt samen met echtgenote Monique keihard aan het opbouwen en behouden van hun klantenkring in Twente.

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.