Stan van Lieshout opent winkel in coronatijd

19 februari 2021 Lieneke Schuitemaker

Een viswinkel openen in coronatijd, is dat een grote gok? Niet voor Stan van Lieshout uit het Brabantse Nuenen. Hij is eind vorig jaar zijn eerste eigen zaak gestart: Van Vis in Nuenen “Dit is juist een goede tijd: mensen gaan meer voor de lokale ondernemer.”

Natuurlijk heeft Stan van Lieshout getwijfeld of dit wel het goede moment was om zijn eerste eigen winkel te openen. “Maar mensen moeten toch eten.” Daarnaast merkt hij op dat lokaal kopen ‘in’ is. Eigenlijk was de opening al voor de zomer gepland. “Maar door corona veranderde er ineens zoveel, ik heb toen wel even pas op de plaats gemaakt en gekeken hoe het ging lopen.”

Stan van Lieshout werd al jong gegrepen door de vis. “Mijn eerste baantje, naast school, was op de vis- en traiteurafdeling van de Konmar (supermarkt, red). Vervolgens ben ik een horecaopleiding gaan doen. In die tijd ben ik bij een Arthur Koelewijn gaan werken, een ambulante handelaar uit Nuenen.” Daar werkte hij drie jaar tijdens zijn horeca-opleiding. Dat beviel zo goed dat hij er na zijn opleiding fulltime aan de slag ging. “Dat heb ik zes jaar gedaan. Het was een geweldige tijd op de markt, waarin ik alle aspecten van het visvak geleerd heb.” Na zes jaar stopte Van Lieshout bij Koelewijn. “Ik had inmiddels verkering en na een lange werkdag iedere avond op de bank in slaap vallen als je gezellig een filmpje zit te kijken, is niet goed voor je relatie.”

Meer weten over Stan van Lieshout en Van vis? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 1-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?