Sterklas ROC Amsterdam wint eerste Good Fish Dish Award tijdens Gastvrij Rotterdam

Good Fish Dish winnaars 2022

Afgelopen woensdag 21 september was de eerste editie van de Good Fish Dish Award op Gastvrij Rotterdam, een nieuwe kookwedstrijd rondom duurzaamheid en vis gericht op festivals en hippe cateraars. De winnaar is geworden: het team van de Sterklas van ROC Amsterdam bestaande uit Boyd Buijtenhek, Damian Verkerk en Xander Lelie. Het team van De Rooi Pannen uit Breda ontving de publieksprijs voor mosselpoffertjes. Het team van Vakschool Rijn IJssel ontving van de vakjury een eervolle vermelding.

Het doel van de Good Fish Dish- wedstrijd is om jonge chefs nader kennis te laten maken met duurzame vis, schaal- & schelpdieren. Dit jaar de mossel en rivierkreeft. Een mossel is een verantwoorde keuze en een prima alternatief voor minder duurzame vis- of vleesproducten. De teams kregen de opdracht om drie gerechten op basis van mossel en Amerikaanse rivierkreeft te bereiden met als uitgangspunt; ‘easy-going’ en smaakvol voor festivals, foodtrucks en hippe cateraars.

Spin-off
Het team van Sterklas ROC Amsterdam neemt met deze overwinning naast de fysieke award een aantal mooie prijzen mee naar Amsterdam, het winnende gerecht wordt ingezet voor o.a. tijdens de Nationale Mosselweek in oktober, het foodtruck festival van Roompot, krijgt een vermelding op Gastronomixs en Vermaat Groep neemt het gerecht op in een aantal van haar restaurants. Good Fish verwacht hiermee een mooi spin-off te creëren voor het winnende team en de verantwoorde mosselen. Als klap op de vuurpijl ontving het winnende team een cheque voor een gepersonaliseerde koksbuis in samenwerking met Le Nouveau Chef.

Professioneel
De gepresenteerde gerechten waren erg divers en van hoog niveau. Zowel de vakjury als de publieksjury waren aangenaam verrast door de creativiteit en het enthousiasme van de jonge koks. De gerechten zijn professioneel beoordeeld door de vakjury bestaande uit Ronald Oud (vakchef en tevens juryvoorzitter), Jadis Schreuder (Foodexpert en TV-chef) en Arjan van Dalen (Head of Operations Support bij Roompot Group). Presentatie was in vertrouwde handen van Marco Ouwerkerk (Green Leisure Group) en Leon Keekstra (de Stadbemoeial van Rotterdam).

Het deelnemersveld bestond uit teams van het Albeda horeca college uit Rotterdam en omstreken, ROC Friese Poort uit Sneek, Rijn IJssel horeca vakschool Wageningen, ROC Amsterdam en De Rooi pannen uit Breda.

Op de foto de winnaars en de vakjury.

Lees ook
Succesvolle achtste editie van Gastvrij Rotterdam

Succesvolle achtste editie van Gastvrij Rotterdam

Van 20 tot en met 22 september was Rotterdam Ahoy het toneel van Gastvrij Rotterdam. Met ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers kijkt de organisatie terug op een succesvolle achtste editie.

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

De kickoff van de Week van de horeca, van 20 tot en 25 september, vindt plaats op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam. Op 20 september om 12.00 uur vieren de organisaties de gezamenlijke start op de beursvloer in Rotterdam Ahoy.

Twee nieuwe partners voor horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Twee nieuwe partners voor horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft twee nieuwe Founding Partners. Oud Reuchlin & Boelen is voor de 8e editie in september 2021 de wijnpartner voor de beurs. Daarnaast heeft Makro Nederland zich voor de komende drie edities als Founding Partner aan het gastronomisch platform verbonden.