Sterrenchef Edwin Vinke ontwikkelt nieuw vismes

Vismes Vinke

Er is een nieuw mes om vis mee te fileren. Het vismes is ontwikkeld door sterrenchef Edwin Vinke en de bekende Duitse messensmid Robert Herder uit Solingen. Alle messen worden met de hand gemaakt. Op het heft staan de namen van Vinke en Herder geëtst.

Edwin Vinke serveert in zijn restaurant De Kromme Watergang vooral vis. Het fileren van de vis doet hij zelf. De bestaande messen waren naar zijn idee niet goed genoeg en ging daarom samen met de kleindochter van Robert Herder aan de slag. Aan het enigszins gebogen driehoekige mes is meer dan een jaar gesleuteld. De laatste aanpassing is een vlijmscherpe ronde punt. Vinke: "Het maakt dat het mes het werk bijna vanzelf doet. Beetje bijsturen langs de graten is genoeg".

Bron: Foodlog

Lees ook
De Kromme Watergang wint Gardener’s Award

De Kromme Watergang wint Gardener’s Award

Het Zeeuwse restaurant De Kromme Watergang won 29 juni de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke nam samen met zijn partner Blanche Vinke en haar vader Louis van Eetveldt de prijs - twee speciaal door de eigentijdse porseleinfabrikant Hering Berlin in goud handbeschilderd porseleinen gedenkborden - in ontvangst. QL Hotels &...

Eerste Oosterscheldekreeft naar Simonis

Eerste Oosterscheldekreeft naar Simonis

De veiling van de eerste Oosterscheldekreeft op de vismijn van Colijnsplaat bracht € 22.500 op voor War Child. Vishandel Simonis uit Scheveningen bracht het laatste bod uit en ging met de kreeft van 2 kilogram aan de haal. Onder leiding van gelegenheidsveilingmeester en sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang, bijgestaan door Johan van Nieuwenhuizen...

De Kromme Watergang is het Beste Visrestaurant

De Kromme Watergang is het Beste Visrestaurant

De Restaurant Awards 2018 werden 30 januari uitgereikt. Een van de categorieën was het Beste Vis Restaurant. Deze prijs ging voor de derde keer in vier jaar tijd naar De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat. De andere genomineerden waren Visaandeschelde in Amsterdam, Spetters in Breskens, Pure C in Cadzand en Zeezout in Rotterdam. De Restaurant...