Sterrenchefs koken op Wereld Oceanen Dag

_FRK9661

Op World Ocean Day, 8 juni, heeft Good Fish Foundation een groot galadiner georganiseerd in Grand Hotel Huis ter Duin. Het doel van de avond: laten zien dat je prachtig kan koken met duurzame en verantwoorde producten uit de zee. Leveranciers, horeca en milieuorganisaties uit het hele land reisden af naar Noordwijk om tijdens het World Oceans Dinner zich officieel te committeren aan het verduurzamen van Nederlandse menukaarten.

Vanuit de Keizerszaal in Huis Ter Duin, met uitzicht op een stormachtige Noordzee, hebben sterrenchefs laten zien hoe zij verantwoording nemen als het gaat om de toekomst van de oceaan. De gerechten werden voorbereid door o.a. Soenil Bahadoer (tweesterren chef van restaurant de Lindehof), Ad Janssen (meester-kok Kasteel van Rhoon) en Dennis Willems (de Morille) en Bart van Olphen (Fish Tales).

Tijdens Wereld Oceanen Dag werd wereldwijd stilgestaan bij de huidige staat van de oceanen. Over de hele wereld vonden campagnes plaats om mensen bewust te maken van het feit dat we nu toch echt moeten handelen om de toekomst van een gezonde zee te waarborgen.

Dossiers
Lees ook
Beach Clean-up door chef-koks

Beach Clean-up door chef-koks

Op maandag 12 augustus organiseert de Good Fish Foundation een etappe van de Boskalis Beach clean-up tour. Dit is een jaarlijks evenement van Stichting de Noordzee waarbij honderden vrijwilligers de Nederlandse kustlijn schoonmaken om de vervuiling van kust en oceaan onder de aandacht te brengen.

Postcode Loterij geeft 2 miljoen voor palingproject

Postcode Loterij geeft 2 miljoen voor palingproject

De Good Fish Foundation en RAVON hebben een donatie van 2 miljoen euro gekregen van de Postcode Loterij voor het project Red Onze Paling. Paling is één van de nationale symbolen van Nederland, maar bescherming en herstel van deze vissoort gaan alleen lukken door een brede samenwerking op nationaal, maar ook op internationaal niveau. De organisaties...

VNV en GFF slaan handen ineen voor etikettering

VNV en GFF slaan handen ineen voor etikettering

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Good Fish Foundation (GFF) gaan samen aan de slag om etikettering van vis bij viswinkels en viskramen in orde te maken. Adriaan van Moort (secretaris VNV en SVO-docent) deed deze toezegging in een uitzending van KASSA op zaterdag 16 februari. Het programma hield een enquête onder ruim 1.100 mensen...