Sterrenchefs koken op Wereld Oceanen Dag

_FRK9661

Op World Ocean Day, 8 juni, heeft Good Fish Foundation een groot galadiner georganiseerd in Grand Hotel Huis ter Duin. Het doel van de avond: laten zien dat je prachtig kan koken met duurzame en verantwoorde producten uit de zee. Leveranciers, horeca en milieuorganisaties uit het hele land reisden af naar Noordwijk om tijdens het World Oceans Dinner zich officieel te committeren aan het verduurzamen van Nederlandse menukaarten.

Vanuit de Keizerszaal in Huis Ter Duin, met uitzicht op een stormachtige Noordzee, hebben sterrenchefs laten zien hoe zij verantwoording nemen als het gaat om de toekomst van de oceaan. De gerechten werden voorbereid door o.a. Soenil Bahadoer (tweesterren chef van restaurant de Lindehof), Ad Janssen (meester-kok Kasteel van Rhoon) en Dennis Willems (de Morille) en Bart van Olphen (Fish Tales).

Tijdens Wereld Oceanen Dag werd wereldwijd stilgestaan bij de huidige staat van de oceanen. Over de hele wereld vonden campagnes plaats om mensen bewust te maken van het feit dat we nu toch echt moeten handelen om de toekomst van een gezonde zee te waarborgen.

Dossiers
Lees ook
Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

Rivierkreeft: exoot uit de sloot

De rode Amerikaanse rivierkreeft verspreidt zich in hoog tempo over de Nederlandse wateren. Deze exoot mag niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

Rode (Amerikaanse) rivierkreeften zijn een plaag; in bijna elke sloot of beek komt deze exoot inmiddels veelvuldig voor. Ook gaan ze over land op zoek naar nieuw leefgebied. Ze mogen niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.