Strandpaviljoen Oase en SmitVis positief over bodemcultuurmosselen

2 juli 2021 Redactie Vismagazine
Foto: SmitVis

Het seizoen van de bodemcultuurmosselen staat op het punt van beginnen. Voorafgaand aan de officiële opening van het seizoen voeren Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase, mosselleverancier Vette & Verhaart en SmitVis op 30 juni uit voor een eerste mosselsleep. "De kwaliteit en het vleespercentage van de gevangen mosselen zagen er veelbelovend uit", meldt SmitVis in een persbericht.

Traditioneel start het mosselseizoen jaarlijks met de verkoop van bodemcultuurmosselen rond de eerste week van juli. Afhankelijk van onder andere het weer, blijft de exacte startdatum vaak tot op het laatste moment onbekend. De officiële opening vindt in 2021 plaats op 7 juli in Yerseke. Bij SmitVis, onderdeel van Sligro, zijn de bodemcultuurmosselen vanaf 2 juli verkrijgbaar.

Woensdag 30 juni voeren de visspecialisten van SmitVis samen met mosselleverancier Vette & Verhaart uit voor een mosselsleep met de boot ‘BRU 27’. Hein Robbers van het Zeeuwse strandpaviljoen Oase in Domburg ging ook mee om de eerste mosselen te proeven. Volgens Robbers ziet het vleespercentage in de schelp er erg gunstig uit dit jaar. “Een veelbelovende opmaat naar een goed seizoen”, aldus Marein van Erp van SmitVis.

Altijd op de hoogte blijven?