Strijd om PalingbokAal op Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam 2017 (48)-klein

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy vindt een interland plaats om de PalingbokAal 2018 tussen Nederlandse en Belgische chefs. Op maandag 17 september tussen 12.00 en 15.30 uur vindt gaan Top-teams van (sterren)chefs drie gerechten bereiden met paling als ingrediënt. De wedstrijd wordt georganiseerd door Gastropedia.nl en Euro-Toques, de organisatie van top-koks en restaurateurs. Voor Nederland staan opgesteld: SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van t’ Nonnetje** in Harderwijk, Reinaud Kloprogge, junior sous-chef van La Rive Amstel InterContinental te Amsterdam en Marco van Wijngaard, sous-chef van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en Euro-Toques Young Chef 2015. Kookmeester Willem Himmelreich is de bondscoach. Voor België treden aan: Top-chef Jo Grootaers van Altermezzo* in Tongeren, Dennis Broeckx van Under The Palmtrees (vroeger L’epicerie du cirque) in Antwerpen en Chef Nils Delvaux van Café d’O in Sint Amands. De bondscoach van België is culinair journalist Caroline Dhont.

Spelregels eerste helft: de chefs koken drie amuses: waarvan een met gerookte paling en een met palingsoep. Spelregels tweede helft: de chefs koken drie gerechten, met in ieder geval: Paling in ‘t groen, of een variatie daarop en gebakken paling.

De jury wordt voorgezeten door culinair journalist van de Telegraaf  Felix Wilberink en bestaat verder uit door Chefkok Dervilla O'Flynn van Ballymaloe House in Ierland en Euro-Toques  Ierland, Culinair journalist Luc Hoornaert uit België en Alex Koelewijn, palingspecialist en voorzitter Stichting Duurzame Palingsector Nederland.

Lees ook
Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

Wat wordt het beste Streekproduct van Vlaanderen?

De Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat samen met het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing op zoek naar het Beste Streekproduct van Vlaanderen. De krant besteedt de komende weken aandacht aan de verschillende producten. Vismagazine licht er een aantal visproducten uit.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Rotterdam Ahoy staat van 23 tot en met 25 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt naast de exposanten diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

De uitzonderlijke smaak van Waddenpaling

De uitzonderlijke smaak van Waddenpaling

Harm Kay en Lonneke Pijnacker vissen samen op Waddenpaling. Beiden gaven onlangs hun baan als vmbo-docent op om zich volledig te richten op hun passie. In Den Oever verwerken en roken zij hun vangst, verzorgen de verkoop en promoten hun ‘rollende rokerij’ voor workshops in het land.