Studenten SVO vakopleiding food leren op zee over Noordzeevis

Studenten leren op zee_Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Studenten van SVO vakopleiding food gingen woensdag 2 juni de zee op om het vissersvak van dichtbij mee te maken en antwoord te krijgen op vragen als waar komt ons voedsel vandaan en hoe wordt het gevangen? Een filmcrew van Omroep West legde alles vast en maakt van dit materiaal een documentaire,  geschikt voor het beroepsonderwijs. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is de initiatiefnemer van dit project dat door de bijdrage van Stichting Initiatief op Scheveningen mogelijk is gemaakt.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil jongeren enthousiast maken voor Noordzeevis uit Scheveningen en wil laten zien hoe lekker en veelzijdig lokale vis kan zijn. Voor jongeren die zich voorbereiden op een werkend leven in de horeca is het essentieel om te weten waar ons voedsel vandaan komt. Zoals docent Jaantje van SVO zegt: “Het is een uitgelezen kans voor hen om mee te kunnen op de vissersboot, zo leren ze de praktijk kennen en dat past uitstekend bij de leerdoelen van onze opleiding.” Ook Ron Kleijn, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is blij met de documentaire. “Ik vind het bij uitstek onze taak om de korte Scheveningse keten in beeld te brengen, en wat is er nu mooier dan dat te doen met aankomende koks die er later mee gaan werken.”

Stichting Initiatief op Scheveningen

Stichting Initiatief op Scheveningen geeft activiteiten en projecten die bijdragen aan de lokale economie op Scheveningen zowel financieel als organisatorisch een zetje. Teun van Dijk, voorzitter SIOS: “Deze documentaire over het vissen op Noordzeevis geeft inzicht in het sociaal-economisch potentieel dat de kuststrook duurzaam heeft. Het geeft aandacht aan ambacht, ondernemerschap om onze verse vis op ons bord te krijgen, hetgeen past in de cultuur van Scheveningen. Allemaal waarden die wij als SIOS onderstrepen.” 

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt samen met ongeveer zeventig  ambassadeurs, allen ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis.

Dossiers
Lees ook
Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Hij begon zijn loopbaan als chef maar verruilde de horeca voor de visbranche. Na jarenlang als kok en achtereenvolgens als bedrijfsleider te hebben gewerkt, is Merijn Bus sinds het voorjaar van 2021 eigenaar van Zee op Tafel in Den Haag. Een viswinkel met restaurantfunctie waar hij zich als een vis in het water voelt. Zijn eerste prioriteit als ondernemer...

‘Werken met eten is enorm leuk’

‘Werken met eten is enorm leuk’

Anderhalf jaar geleden opende Visspecialist Martin zijn deuren in Leidschendam. Joey Kaffa (17) kwam meteen stage lopen bij de viszaak en inmiddels is hij er in vaste dienst. Om het visvak nog beter onder de knie te krijgen, volgt Joey nu de opleiding entree horeca, voeding en voedingsindustrie bij SVO vakopleiding food.

SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten.