Subsidie producentenorganisaties visserij en aquacultuur

VIsmagazine_subsidie

Producentenorganisaties in de visserij en aquacultuur kunnen voor 2019 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het indienen van een aanvraag is mogelijk van 1 augustus tot en met 30 augustus via de website rvo.nl.

In totaal is er 44.250 euro beschikbaar voor deze subsidie. Per aanvraag wordt maximaal maximaal 4.425 euro subsidie toegekend voor de kosten van een productie- en afzetprogramma.

Het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij stelt de subsidie beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de pagina Productie- en afzetprogramma’s voor producentenorganisaties 2018 op de website van RVO.nl.

Lees ook
Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Californische krabvissers testen momenteel een nieuw lijnloos visgerei. De vissers ontwikkelden deze nieuwe krabbenfuik samen met marien biologen en technici om de bedreigde bultrugwalvissen voor de kust te beschermen. Dat meldt The New Food Economy. De Bultrugwalvissen migreren ieder jaar van de tropische wateren bij Mexico en Centraal Amerika naar...

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Als het aan de nieuwe Britse premier Boris Johnson ligt, worstelt het Verenigd Koninkrijk zich zo snel mogelijk los van de Europese Unie, desnoods zonder overeenkomst. Dankzij hem ligt het land al enkele weken op ramkoers met de EU. De visserijsector weet nog niet wat haar te wachten staat.

Zeebodem

Zeebodem

Het lijkt er op dat de Rijksoverheid geld gaat verdienen aan de zeebodem. Niet voor wat er in zit, maar voor wat er op staat. Denk daarbij aan het verhuren van de zeebodem zoals dat feitelijk ook met de mosselpercelen op de Waddenzee het geval is. De waarde van de zeebodem is duidelijk in kaart gekomen nu de windmolens er in steeds groteren getale komen....