Foto: Paul Einerhand/Unsplash

De vereniging voor Visgroothandelaren en Verwerking Urk (VVU) krijgt een subsidie van 120.000 euro voor de nieuwe Vis Academie. VVU ontwikkelt deze opleiding voor de visverwerkende industrie in samenwerking met ROC Friese Poort.

Momenteel leren nieuwe medewerkers in de visverwerkende industrie handelingen als fileren veelal in de praktijk. Er bestaat nog geen overkoepelende opleiding voor deze medewerkers, terwijl er wel steeds meer specialistische kennis voor de visverwerking nodig is. Onder andere door robotisering en digitalisering.

Vis Academie

“Daar is om- en bijscholing van personeel voor nodig”, zegt VVU-manager André de Vries tegen Omroep Flevoland. “Die behoefte leeft heel sterk bij onze leden. En dan niet alleen in de productie, maar ook bij management en directie. Daarnaast willen we ook het imago van werken in de vis verbeteren, zodat meer mensen enthousiast worden voor een carrière in de visindustrie.”

De Vis Academie moet de opleiding van visverwerkend personeel verbeteren. Jonge schoolverlaters die in de vis terechtkomen kunnen hier een startkwalificatie halen. Er komt een online platform met informatie over opleidingen en banen in de vis. Zo wil VVU het werken in vis stimuleren.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Vereniging voor Visgroothandelaren en Verwerking Urk

De Vereniging voor Visgroothandelaren en Verwerking Urk (VVU) is opgericht in 1965 om de belangen van de Urker visindustrie te behartigen. Zo faciliteert VVU overleggen, vertegenwoordigd de sector in overlegorganen en behartigt de belangen in de richting van PO’s en afslagen. VVU is namens de leden bij verschillende projecten betrokken zoals de Lobby Noordzeeakkoord, circulair water en benutting restwarmte.

Bron: Omroep Flevoland / VVU

Altijd op de hoogte blijven?